Så langt i år har 330.000 personer besøkt kinosalen for å bli skremt, skriver NRK.

– Vi fenges av de plutselige effektene og følelsen av at hovedkarakteren er fanget og ikke har noen utvei. Og så liker vi å bli skremt i flokk på kino. Det er nok noen annet enn å bli skremt alene, sier Guttorm Petterson, direktør i bransjeorganisasjonen Film og Kino, til NRK.

Følg trd.by på Facebook

Vil du også bli skremt? Da kan du sjekke ut disse filmene!

Don't Breathe

Foto: Filmweb

Horrorfilmen har allerede fått flere gode anmeldelser og hadde premiere på norske kinoer 30 september. Filmen handler om en gruppe ungdommer som bryter seg inn i en blind manns hjem. Hva skjer deretter? Det får du nesten finne ut av ved å se filmen.

The Girl with All the Gifts

Foto: Filmweb

Sci-fi horrorthriller som handler om at store deler av menneskeheten blir utryddet av en såkalt zombie-sopp. De infiserte må få seg næring ved å spise friske menneskers kjøtt. Denne tror vi er ganske ekkel! Filmen hadde premiere 30. september.

Blair Witch

Foto: Filmweb

Likte du The Blair Witch Project? Da kan du glede deg til denne. Oppfølgeren tar for seg søsteren til den forrige hovedpersonen, som drar ut i skogen for å lete etter hun som forsvant. Og som du kanskje skjønner, har ikke The Blair Witch forlatt skogen. Filmen har premiere 28. oktober.

DIY: Her er de beste halloween-triksene!

Det fremmede

Foto: Filmweb

Lysten på flere skogsfilmer? Filmen følger en familie som møter ei jente som har opplevd noe grusomt i skogen utenfor byen. Til tross for at hun er skadet, vil hun tilbake. Premiere 28. oktober.

Shelley

Foto: Filmweb

I denne filmen har den norske skuespilleren Ellen Dorrit Petersen, kjent fra Villmark 2, en av hovedrollene. Hun har et sterkt ønske om å få barn med samboeren Caspar, men sliter og inngår en pakt med hushjelpen om at hun skal bære fram barnet. Ting går derimot ikke helt som planlagt. Premiere 28. oktober.

Train to Busan

Foto: Filmweb

Kan du ikke få nok av blodhungrige zombier? Da kommer du garantert til å like denne. Train to Busan handler om en far og hans datter som blir fanget på et tog under et digert zombie-utbrudd i Sør-Korea. Premiere 4. november.

Rings

Foto: Filmweb

You will die in seven days..... Har du savnet Samara? I den tredje filmen av The Ring får vi vite hva som skjedde i årene før den berømte videokasetten ble til. Premiere 3. februar.

Mangler du kostyme til halloween? Dette er Trondheims heteste halloween-kostymer