Premieren for det «Hver gang vi møtes»-aktige programmet står 7. mars, men programmet legges ut på NRK TV allerede 5. mars, skriver NRK.no.

Samtidig som de etablerte artistene skal få noen av sine største låter tolket av de nye og lovende – som altså er tittelens «De neste», skal kjendisene også rettlede, forklare bakgrunnen for låtene og hva de har betydd for dem selv.

De etablerte artistenes lag teller Sondre Lerche, Lene Marlin, OnklP, Cato Sundberg fra Donkeyboy, Ingebjørg Bratland og CC Cowboys' Magnus Grønneberg. Artistene på vei opp er Hedda Mae, dePresno, Sebastian Zalo, Marja Mortensson, Endre Norvik og Ylva.

NRK har nytt musikkprogram på gang. Foto: Handout

Mortensson, som vant Spellemannpris for andreplaten i 2018, fremfører «Styggen på ryggen» på sørsamisk, noe som gjorde Pål Tøien bergtatt og tydelig rørt, skriver NRK. Selv sier Mortensson:

– I de seks låtene ønsker jeg å variere klangfargen og at stemmen er det gjenkjennbare elementet i hver enkelt låt. Jeg har også lekt meg med hvordan låtene instrumenteres og hvilke register av stemmen jeg bruker. Jeg har prøvd å fargelegge hver låt med egenart – sånn jeg liker det.

OnklP medgir at «det er ganske digg» å være blant de etablerte artistene.

– Jeg bare sitter der i en deilig stol og opplever masse feite fremføringer.

Programleder er Ida Maria Sivertsen, som sier dette om konseptet:

– Vi får et helt unikt perspektiv på låtskrivning i serien, da noen av Norges beste låtskrivere snakker om egne låter. Både teknisk, emosjonelt, musikalsk, tekstmessig – på alle måter.