Forrige fredag var det sesongpremiere på Idol. De første episodene tar for seg auditionene fra Trondheim og Bergen, og forrige gang var det NTNU-studenten August Dahl (20) og Erika Norwich (16) som var i ilden.

Det gikk veldig bra. Selv om Dahl ble karakterisert som Trondheims eldste 20-åring og Norwich hadde tekniske problemer, så gikk begge to videre i talentkonkurransen.

På onsdag er det klart for en ny runde, og i denne episoden får du se trondheimsjenta Amalie Leirvik (16).

- Det blir veldig spennende å se seg selv på tv. Jeg har sett på Idol i alle år, og plutselig er det min tur til å stå der, forteller Leirvik.

Følg trd.by på Facebook

- Nervøs for dommerne

Hun beskriver dagen på audition som veldig spennende, men at det var uvant å ha et kamera i ansiktet hele dagen. Med seg som støtte hadde hun med seg en venninne, som hun kunne snakke med om alt annet for å bli mindre nervøs.

- Vanligvis når jeg opptrer vet jeg hva jeg går til. Nå var jeg usikker på hva dommerne ville like og ikke, så det gjorde meg nervøs, forteller Idol-deltakeren.

Møtte venninnen på pre-castdag

På sesongpremieren gikk en god venninne av Leirvik videre, Erika Norwich. De har gått på ungdomsskole sammen, og sunget mye sammen tidligere. Ingen av de visste at den andre hadde meldt seg på Idol.

- Vi møtte hverandre på pre-castdagen. Det var helt tilfeldig, ler Leirvik.

Tenåringen skal synge Etta James-låten "At last", og du kan se hvordan det går med Leirvik klokken 20.00 på TV2.