Det sier produsent og manusforfatter bak filmen «Grendel», Tomas Grande. Sammen med sin bror Richard Grande, som er regissør, har trønderne laget en såkalt mockumentary med innslag fra humor- og skrekksjangeren.

Lik trd.by på Facebook!

- Vi som står bak er ikke så stor fan av ren skrekkfilm, men heller skrekk-komedier. Så vi blander elementer som vi liker, slik at publikum får le, men samtidig bli litt redd, sier Grande.

Mystisk skapning

I filmen møter vi unge, trønderske filmskapere som henter inn skuespillervenner fra det store utland for å dra ut på ei øy og lage skrekkfilm om den mytiske skapningen «Grendel».

Se traileren i videovinduet i toppen av saken!

De dokumenterer filmlagingen i en bakomfilm, men alt blir ikke som planlagt. For plutselig forsvinner folk, etter hvert dør de også.

Filmskaperne er fanget på øya i flere dager mens de venter på den planlagte båtreturen.

Sjekk ut: Denne populære serien er tilbake!

Snakker engelsk og trøndersk

Filmen er for det meste på engelsk, og har med seg skuespillere fra Thailand, Australia, England og selvsagt Trøndelag.

«Grendel» har også blitt vist på flere filmfestivaler, blant annet Ramaskrik-festivalen i Oppdal, men også London Shows International Film Festival.

Og tilbakemeldingene har vært gode.

- Vi har fått hørt at den har vært nyskapende og at folk liker godt blandingen mellom trøndersk og engelsk. At det er en morsom historie med artige skuespillere, sier Grande.

Sjekk ut: Også denne trønderen får gode tilbakemeldinger - fra Hollywood-kjendiser!

Premiere over hele landet

Med et budsjett på litt over 150.000 kroner, er filmskaperne premiereklare på utvalgte kinoer over hele landet i slutten av januar.

- Nå har vi fått bekreftet 14 kinoer som skal sende filmen. Fra Drøbakk til Tromsø. Med størst interesse og fokus i Trøndelag, siden filmen er spilt inn i regionen, forklarer manusforfatteren.

«Grendel» har premiere 29. januar.

Glad i film? Slik får du tilgang til mye mer på Netflix.