Dagny kommer fra Tromsø og har spesielt gjort seg kjent med låten "Backbeat" som for tiden har over 20 millioner avspillinger på Spotify. Hun har i tillegg fått seg kontrakt med plateselskapet som håndterer stjerner som Taylor Swift, The Weeknd og Ariana Grande. Fredag sto hun på scenen på Pstereo-festivalen i Trondheim.

trd.by tok en prat med den livlige tromsøværingen og stilte henne litt kleine spørsmål.

Følg trd.by på Facebook

1. Hva er det kleineste du noen gang har gjort?

- Jeg er håpløs på slike spørsmål. Jeg er så flink til å glemme slike ting, for jeg blir så flau. Hmmm... Okei, dette er litt drøyt da, men vi hadde vært på turne i to-tre uker for mange herrens år siden. Vi skulle avslutte turneen med han som var manageren vår på det tidspunktet, og mammaen hans hadde 50-års dag. Så da ble det en heidundranes fest og vi var selvfølgelig skikkelig sliten, og da ble jeg kjempe,kjempe full, så jeg dansa som bare det hele kvelden. Jeg tror jeg sovnet på senga i bare truse og bh foran alle på festen. Jeg vet ikke om det er så kleint, men det tok meg mange år før jeg klarte å se mammaen hans i øynene igjen.

2. Hvilken kjendis var du forelsket i som liten?

- Ben fra A1, Nick fra Backstreet Boys og Leonardo DiCaprio. Leonardo er jeg forsåvidt litt forelsket i enda, han blir bare kjekkere med årene.

3. Når var sist du klina med noen?

- Det må være gitaristen i bandet vårt, som også er kjæresten min. Det blir jo litt klining, vi har akkurat kommet fra ferie i Italia og der ble det mye klining. Litt klining hver dag er viktig.

4. Hva er det første du gjør når du er alene hjemme?

- Tisser med døra åpen? Nei da, men det er faktisk veldig sjeldent at jeg er hjemme og bare slapper av. Så hvis jeg har en dag alene slenger jeg meg ned i senga med masse drittmat, også ser jeg på alt det jeg kommer over på nettet.

5. Hvordan oppfører du deg når du liker noen?

- Jeg blir ekstremt høy på livet når jeg er forelsket. Da klarer jeg nesten ikke å tenke på noe annet, også vil jeg gjøre alt for å se den personen eller være rundt han. Det å være forelsket tror jeg må være den mest intense følelsen man kan ha, det er ingenting som får en til å føle så mye som når man er forelsket.

6. Hvilken film gråter du av?

- Titanic, hver gang! Jeg ser den kanskje en gang i året, og da gråter jeg for alt jeg ikke har grått for tidligere. Jeg kan sette på den filmen klokken fire på natta og bare ligge og grine i tre timer.

7. Hva er din guilty pleasure?

- Jeg har en vennegjeng, og hver gang vi samles setter hver enkelt på sin favorittlåt fra 90-tallet. Det gjorde vi på ferien i Italia, og da endte det med at alle sto på bordet og sang "because you had a bad day!!!". Det elsker jeg, det synes jeg er veldig gøy.

8. Hva er det særeste du har opplevd på en festival?

- Det har vel skjedd at en i publikum har vært naken, men det synes jeg er bare gøy. Men ellers kommer jeg ikke på noe spesielt. Jeg vet hva det jævligste jeg har opplevd på festival var. Vi hadde vært på Isle of Wight-festivalen også begynte det å fossregne, og vi sprang rundt i sikkert 40 minutter for å komme oss til teltet. Vi gledet oss til å krype inn der og legge oss, men det var helt gjennomvått, og hele ryggsekken min var full av vann. Men vi måtte bare legge oss, for deretter å stå opp tidlig dagen etter og forte oss hjem.

9. Hva er det merkeligste en fan har sagt til deg?

- Det er noen som skriver til meg at "you are my queen" og slike ting. Det er litt merkelig, men det er jo bare sånt de sier. Nei! Nå kom jeg på hva det artigste var. Da vi hadde gitt ut "Backbeat" var det en fan som begynte å sende meg masse tweets, og jeg klarte ikke helt å skjønne hva han mente. Etter hvert viste det seg at han prøvde å sitere sangen, men han hadde ikke fått med seg hva teksten handlet om i det hele tatt!

10. Hva gjør du før du går på scenen? Har du et ritual?

- Vi bruker å samle alle i bandet, også sier vi :"Kanskje vi aldri får lov til å gå opp på en scene igjen. Kos dere på scenen". Vi bruker alltid å ha en liten "pep-talk", for vi blir så nervøse, og da snakker vi litt om hvor heldige vi er som får lov til å holde på med dette.

Torsdag tok trd.by en prat med artisten ARY fra Trondheim. Les hele intervjuet her.