Da blir det visning av TV 2-programmet på storskjerm – på tre kinoer i Norge.

«En drøy million nordmenn mister tilgangen til TV 2 via Altibox – og dermed er det mange nordmenn som ikke får muligheten til å se programmet kommende lørdag. Det ønsker Nordisk Film Kino å gjøre noe med», heter det blant annet om bakgrunnen.

– «Kompani Lauritzen» er Norges mest sette kommersielle TV-program med en drøy million seere. Vi ønsker å skape et lite TV-event på noen av våre kinoer. Og da slår vi til kommende lørdag, sier markedsdirektør Erlend Bøksle hos Nordisk Film Kino.

I første omgang åpner Nordisk Film Kino tre kinoer for Lauritzen-visningen. Det blir Colosseum kino i Oslo, Lagunen kino i Bergen og Kilden kino i Tønsberg.

I TV 2 gleder de seg over planene.

– Da Nordisk Film tok kontakt med oss for å kunne kinovise en episode av vårt mest populære program, syntes vi det var en strålende idé. I tillegg vil man selvsagt kunne se «Kompani Lauritzen» på TV 2 og via TV 2 Play, sier pressesjef Jan-Petter Dahl hos TV 2.

I sin tredje sesong har serien et snitt på over 1,1 million seere.

– Og hvis dette betyr at noen som mister tilgang til TV 2s kanaler i helgen likevel får muligheten til å se «Kompani Lauritzen», er jo det veldig hyggelig, fortsetter Dahl.