Vi har tatt et dypdykk i Guinness rekordbok og sett på verdensrekordene som er tatt i, og av, folk i Trondheim. Der skjulte det seg mye rart!

Sjekk de syke rekordene!

Følg trd.by på Facebook

Verdens største godteri

Verdens største karamell ble laget av Nidar i Trondheim i 1997. Karamellen, som var av typen Smørbukk, veide 1.6 tonn og ble utstilt på fabrikken.

Verdens største blåskjellsuppe

Foto: Kristoffer Furberg

Havfruen Fiskerestaurant feiret sitt 25-års jubileum med å koke 11 000 liter blåskjellsuppe på Torvet i Trondheim i 2012. Med en spesiallagd gryte som rommet fire tonn blåskjell fikk tusenvis av tilskuere smake på den nye verdensrekorden. Den tidligere rekorden ble satt i Italia og var en gryte med 3692 liter blåskjellsuppe.

Fem verdensrekorder du IKKE vil slå

Verdens lengste futsal-kamp

Foto: AUDUN M. HAGEN

Verdens lengste futsal-kamp (innendørsfotball) varte i 40 timer og ble spilt i KVT-hallen i Trondheim fra 14. til 16. oktober i 2012. Kampen startet fredag klokken 19 og ble blåst av søndag klokken 11. Da var stillingen 889 mål til Norge, og 577 mål til Zambia. De totalt 24 spillerne på de to lagene fikk ikke forlate hallen under kampen, og måtte loggføre seg når de gikk på do.

Verdens raskeste Ferrero Rocher-spiser

Foto: Privat

Thomas Gangstad fra Trondheim ble verdens raskeste til å spise en Ferrero Rocher-sjokolade uten hender den 23. februar 2015. Han klarte å åpne innpakningen uten hender og spise den opp på 8,94 sekunder!

Gladnyhet for sjokoladeelskere: Ekspert regner mørk sjokolade som grønnsak

Verdensrekord i mageplask

Denne verdensrekorden ble ikke tatt av en trønder, men ble utført ved NTNU Gløshaugen i 2011. Amerikanske Darren Taylor slo da sin egen verdenskord da han gjennomførte et stup fra 11.03 meter i 30 centimeter høyt vann. Vi får litt vondt når vi ser videoen over...