Det røpet en av serieskaperne, Sterlin Harjo, på Instagram. «Her det: Den kommende tredjesesongen av «Reservation Dogs» blir den avsluttende sesongen».

– Det var en vanskelig setning å skrive, og en enda mer vanskelig beslutning å ta. Men det er også den riktige beslutningen å ta kreativt når det gjelder serien, sier Harjo, som skapte «Reservation Dogs» sammen med Taika Waititi, ifølge Deadline.

Serien utspiller seg i et reservat i Oklahoma, med USAs elendige behandling av den nordamerikanske urbefolkningen som tematisk bakteppe. Her hjemme ga P3s Filmpolitie t terningsekser og kalte den Disney+-sendte serien for «en sorthumoristisk perle» da første sesong hadde premiere.

– Jeg visste alltid hva slutten på historien ville være; jeg visste bare ikke når den ville ankomme. Mens vi skrev manus for denne sesongen ble det klart for produsentene, Taiko og meg selv at finalen på sesong tre også er den perfekte slutten for det hele, sier Sterlin Harjo.

«Reservation Dogs»-medskaper Sterlin Harjo avslører at tredje sesong, som har augustpremiere, også blir den avsluttende. Foto: AP

De trodde opprinnelig at ingen ville gi seg i kast med å lage serien, som ble en stor suksess. Harjo er medlem av seminolnasjonen i Oklahoma, mens newzealandske Waititi har maoribakgrunn, og skuespillerbesetningen er urfolk.

– For oss som urbefolkning var den første og mest grunnleggende ideen å vise at urfolkshumor og urfolk er morsomme. Nesten alle TV- og filmavbildninger av urfolk er unøyaktige og usanne. Det har vært en gave å få vise verden et annet perspektiv på urfolk og vår kultur, avrunder Harjo.