- Det har alltid vært artig og bake, noe jeg har holdt på med helt siden før jeg begynte på skolen. De siste fem-seks årene har nok bakegleden nådd en ny dimensjon, der jeg legger litt mer i det å lage fine og spesielle kaker. Det er artig å eksperimentere og komme på nye ting, sier Marit Hegle til Trd.by.

Det er ikke første gang Marit Hegle fra Trondheim konkurrerer i baking på TV. I 2013 deltok hun i TV3s «Hele Norge Baker». Den gang endte hun opp på sjetteplass.

- Det var så utrolig gøy å være med, at jeg hadde lyst til å prøve igjen. Den gang røk jeg ut da vi skulle bake brød på kort tid, og jeg følte ikke jeg fikk vist fram alt jeg kunne den gang. Nå passet det bra å delta.

- Kake med fyrverkeri, glitter og stas

Mandag starter andre uken av «Kakekrigen» sesong 7, der Hegle skal bryne seg på diverse utfordringer sammen med fire andre deltakere.

Første utfordring er ingen ringere enn bursdagsbakst.

- Når jeg skal lage min egen bursdagskake, vil jeg bestemme helt selv, selv om jeg vet hvilke kaker Sverre Sætre (dommer i «Kakekrigen», journ.anm) liker. Derfor tok jeg helt av med ei rosa kake, med fyrverkeri, glitter og stas, ler Hegle.

Bokstavkake: Hva passer vel bedre Foto: Marit Hegle

Hun legger ikke skjul på at det er noe helt annet å bake under en konkurranse med dommere og kamera som følger deg hele tiden.

- Den største utfordringa er helt klart at det er lite tid. Det er en annen ovn enn du er vant til, du har masse nerver fordi du har så inderlig lyst til å gjøre det bra, og så kommer dommeren og stiller deg masse spørsmål. Da begynner du å tvile, forklarer Hegle.

- Det blir en helt annen setting, du kan ha baka samme kaka fem ganger tidligere, men så står du der, noe uplanlagt skjer, og du må legge en ny plan på sparket.

Kanskje det er noe i denne gata TV-seerne får se fra Hegles baking på mandag? Foto: Marit Hegle

Unngår samme kake to ganger

Egentlig er Hegle sivilingeniør i datateknikk, og jobber i det daglige med programmering - med andre ord, noe ganske annet enn baking.

- Det er noe helt annet, og det er veldig godt å koble av med kaker etter lange dager med programmering.

Hun har hatt tre ulike nettsider for bakingen sin, men den hun har nå, bakeprosjektet.no, har hun hatt i rundt fem år. Der har hun tusenvis av lesere hver eneste uke. I tillegg har hun en deltidsjobb jos NRK P1, med en fast bakespalte i programmet Brønsj på søndager.

- Jeg elsker å inspirere og hjelpe andre med baking, og får hele tiden telefoner fra fremmede som spør om hjelp. Jeg vil at folk skal tørre å bake, det er ikke så hokus pokus så lenge du har ei god oppskrift. Om noe går galt, er det som regel oppskrifta det er noe galt med, ikke den som baker, legger hun til.

Sjekk denne lekre putekaka da! Foto: Marit Hegle

- Hvor henter du all inspirasjonen fra - du må være ganske kreativ?

- Det er så enormt mye inspirasjon der ute, og jeg følger med på Instagram, Pinterest og utenlandske blogger. Etter jeg har lagt meg ligger jeg ofte og pønsker ut hva jeg skal bake neste gang. Jeg har en lang liste over ting jeg vil prøve.

- I tillegg prøver jeg å aldri bake samme kake to ganger. Det fins ingen begrensninger i antall kaker, ofte er det bare små variasjoner på vanlige klassiske kaker!

- Kommer du til å se på deg selv på TV?

- Ja, jeg må nesten se på. Men det er en slags skrekkblanda fryd å se seg selv. Jeg hører for eksempel aldri på radiosendingene mine, det tør jeg ikke, ler Hegle.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no