«An audience that must have been among the quietest on this European tour».

Slik beskriver Springsteen-magasinet Backstreets publikum i Granåsen tirsdag.

Backstreets er et fanmagasin som har eksistert siden 1980. og som i dag både kommer ut i papirutgave og på nett. De følger hele turneen og anmelder hver konsert.

Følg trd.by på Facebook og Instagram

«Off Broadway»

Magasinets anmelder Ivar Noer skriver, ganske riktig, at dette var den største konserten arrangert i Trondheim noensinne, på en spesiell arena «med relativt liten publikumskapasitet». Han mener konserten i Trondheim ble svært annerledes enn den i Gøteborg noen dager tidligere, og ikke bare på grunn av været og de ulike omgivelsene.

«Med sin «off Broadway»-beliggenhet, virket det som mange blant publikum som opplevde Springsteen live for første gang, noe som skapte en veldig annerledes atmosfære og konsert enn tre dager tidligere» , skriver han.

Adresseavisens kommentator Terje Eidsvåg la også merke til «en viss trøndersk tilbakeholdenhet» og var også mer imponert over artisten og arenaen enn publikum.

Måtte bruke alle triks

Men det var ikke bare negativt at det var vanskelig å få i gang publikum, Noer antyder at rammebetingelsene fikk The Boss til å jobbe ekstra hardt og godt denne kvelden:

«Han måtte ta fram alle triksene (som å ta opp en liten gutt på scenen for å synge refrenget på «Waitin' On a Sunny Day», selvfølgelig) for å få publikum i gir», skriver han, og mener det var øyeblikket som fikk publikum til å våkne.

«Heldigvis, mot slutten av sangen veivet hendene fra side til side, og fra dette øyeblikket og inn var det endelig slutt på nølingen og publikum danset, sang og levde seg inn i showet.»

Bra til slutt

Og konklusjonen? Den var positiv, og æren tillegger han artistens store rutine.

«Konserten endte godt, Bruce demonstrerte hvordan mer enn 40 år på veien har gitt ham evnen til å snu ting 180 grader, og leverte et morsomt, hjertelig og spennende show.»

Det hører også med til historien at Springsteen selv uttrykte tilfredshet med konserten både overfor lokal arrangør Trondheim Concerts og nasjonal arrangør Live Nation.