1. Hvem er du og hva gjør du?

– Jeg heter Daniel, eller Mister Dee, og jeg jobber med musikk når jeg kan. Jeg reiser mye, akkurat nå er jeg faktisk i London.

Hva gjør du i London

– Akkurat nå er det bare ferie. Dagsfylla og kos, sier han og ler.

2. Hvorfor kaller du deg Mister Dee?

– Helt siden ungdomskolen har jeg blitt kalt Dee, men kun Dee ble for kort. Jeg ville ha noe som ikke var for ”ratchet”, så jeg tenkte mister. En herremann, en ordentlig gentleman,liksom.

Nå er det slutt på stjernerangering på Netflix. Dette kommer i stedet.

3. Du er aktuell med din første singel ”Call me”, hva handler den om?

– Den er basert på en hendelse som har hatt stor betydning for meg. Jeg var i en slags aura hvor jeg hadde mye usagt til personen låten er skrevet om.

Så låten handler om dine egne opplevelser?

– Låten er basert på egne erfaringer ja.

4. Musikkvideoen til låten har premiere på fredag, og vi får se både litt rulling og røyking, hvordan tror du folk vil reagere på det?

– Jeg tror ikke folk vil reagere på det. Hvis folk vil peke en finger må de bare det, men de kan heller gå ut å løse andre verdensproblemer. Helt ærlig, så bryr jeg meg ikke.

- Er det litt sånn hiphop attitude, å ”gi litt faen”?

Han ler.

– Nei,  men jeg har nok av andre bekymringer. Om folk vil lage en stor greie ut  av dette, så jaja. Jeg velger å tro det ikke blir noen negative reaksjoner.

Disse Trønder-jentene fikk låthjelp av One Direction

Maria Mena: - Jeg tror publikum ser på meg som sterk

5. Du har med deg artisten The Laureate fra Brooklyn, hva tilfører han låten?

– Han er lillebror av en kompis av meg, som også er produsenten min. Han synger på refrenget, og det er jo refrenget som fanger deg. Melodien og trommene gjorde det lett å skrive teksten rundt det, det er en gjennomgående bra takt i hele låten.

6. Skriver du alle låtene dine selv?

– Ja, det gjør jeg. Alt jeg skriver er en prosess. Jeg bearbeider alle tekstene mine. Jo mer jeg skriver, jo mer lærer jeg.

7. Hvem er ditt musikalske forbilde?

– Rakim. Han var en av de første artistene som ga meg inspirasjon. Det er noe med han bruker stemmen sin. Det er generelt mange fra Midtvesten, Washington D.C. som inspirerer meg.

Har du noen norske forbilder?

– Jeg har ingen norske forbilder, men er en del bra artister hjemme i Norge og. Mikhael Paskalev og Lars Vaular er blant annet dyktige.

Dragqueen Latrice Royal: -Rasismen forsvant aldri, Trump fikk den bare fram i lyset

Slik slutter Game of Thrones

8. Hvilken musikk hører du mest på?

– Akkurat nå hører jeg mer på rock en rap faktisk. Mye indierock, jeg liker rytmen og sjangeren. Jeg hører ikke bare på rap selv om jeg er rapper. Jeg er  en person som er basert på energi. Hvilken energi du tilfører via musikken, hvordan du høres ut har mye å si for hva jeg liker å høre på. Mye som spilles på radioen i dag irriterer meg.

Er det for kommersielt?

Nei, men alt er så likt. Det er en trend. Man skal synge om det samme og ha samme beat.

9. Hvordan er hiphop-miljøet i Trondheim?

– Veldig dårlig. Trondheim er mer en rockeby. Det er sjelden du hører noen som skal spille bass eller cello på antikvariatet. Når hører du det? Trondheim har skikkelig hipster-preg.

Er miljøet bedre i Oslo?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det holder ikke bare å være god, det handler om hvem du kjenner, nettverk er alt i denne bransjen. Men klart, det er større i Oslo og Bergen ja.

10. Kan vi vente konsert i Trondheim i nærmeste fremtid?

– Det kommer til å bli konsert ja, men jeg må bli ferdig med EPen jeg holder på med nå først. Også har jeg sceneskrekk. Jeg blir skikkelig nervøs, men jeg må jo bare øve. Kanskje på en ”open mic night”? Men det er det vel ikke noe av i Trondheim. Så ja, det blir konsert, men ikke med det første.

12. Hvem er du i vennegjengen?

– Tillitsvalgt.

Den folk betror seg til?

– Hvis noen er usikre på noe, da spør de meg. Jeg prøver alltid å se saken fra begge sider.