TV-serien «Stranger Things» har gitt ny kraft til gamle låter. «Master Of Puppets» er å høre i sesongfinalen, der rollekarakteren Eddie Munson – spilt av Joseph Quinn – spiller gitarsoloen derfra på gitar.

– Dette er for deg, Chrissy, sier Eddie Munson – spilt av Joseph Quinn – i scenen fra «Stranger Things» der han spiller gitarsoloen fra «Master Of Puppets». Foto: Netflix

Det førte til at «Master Of Puppets» – for første gang på de 36 årene siden den ble sluppet som eneste singel ut og tittellåt fra Metallicas tredjealbum – entrer singellistene.

NME skriver at «Master Of Puppets» har entret den amerikanske listen, Billboard Hot 100, på en 40. plass – mens den er forventet å gå inn blant de første mest spilte låtene også på den britiske Top 100.

Allerede i forrige uke, da det begynte å gå veien for årgangslåten, delte trashmetalveteranene sine tanker om suksessen på Instagram:

– Vi var overbegeistret for at de ikke bare skulle inkludere «Master Of Puppets» i serien, men også at de bygget en så sentral scene rundt den. Det er så ekstremt dyktig gjort, i den grad at noen klarte å gjette hvilken sang det var bare ved å ha sett noen få sekunder av Joseph Quinns hender i traileren.

Metallicas James Hetfield og Kirk Hammett i gitarduell på scenen under Copenhell i juni. Nå får en gitarsolo fra «Stranger Things» gamlelåten «Master Of Puppets» til å fyke inn på hitlistene. Foto: AP

Kvartetten skriver også at de synes «det er en ære å få være med på Eddies reise» og roser Duffer-brødrenes måte å bruke musikk på i serien.

Det skal ha vært Metallica-bassist Robert Trujillos musikersønn Tye (17) som spilte leadgitar i «Stranger Things»-scenen, ifølge Kirk Hammett. Og Hammett stiller i Hellfire Club-t-skjorte i en hyllestvideo til Eddie i sosiale medier.