Google Maps har de siste ukene oppdatert satellittbildene over Trondheim, men har internett-giganten også plukket opp noe overnaturlig?

trd.by-redaksjon har fått flere tips om et merkelig lys som ble avbildet over Nedre Bakklandet.

Lyskilden har også noe som minner om en rød hale. Her kan du studere fenomenet på egenhånd.

Så, hva er det?

Følg trd.by på Facebook

«Blooming»

Vi har kontaktet Google Norge, og de kommer med følgende svar:

- Dette er en gjenstand som blir kalt «blooming», som iblant dukker opp med digitale kameraer. Noen ganger kan en kombinasjon takmateriale, takvinkel og vinkelen på sola skape et signal som er så sterkt at det kan overvelde digitale sensorer i kameraet. Dette fører til metning - eller det som ser ut som sterkt lys eller hvite flekker på jorda, skriver Einar Stabell, pressekontakt i Google Norge, i en epost til trd.by.

For sikkerhets skyld tok vi også kontakt med Norsk Romsenter, for å høre hva de tenker om bildene. De sier seg enig med Googles forklaring.

- Min tolkning er at det kommer fra en sterk refleks fra noe som står på taket, sier Einar-Arne Herland, fagsjef for jordobservasjon ved Norsk Romsenter.

Det er god, gammeldags metning som forårsaket lyset over Nedre Bakklandet. Foto: google maps

- Veldig spesielt

Herland forteller at disse satellittene farer over jorda i en høyde mellom 500 og 800 kilometer oppe i lufta, og pleier å passere midt på formiddagen for å ta bilder i best mulig lys.

Men det er ikke dagligdags at lyset blir reflektert så sterkt, ifølge Herland.

- Det er veldig spesielt, og ikke vanlig. Jeg så på noen andre satellittbilder av området, og la merke til at det er vinduer på taket. Det kan være at det er disse som reflekterer lyset, sier han.

Julie åpnet blomsterbutikk på Bakklandet - uten å kunne noe om blomster

FLOTTE BILDER: Så fantastisk kan himmelen over Trondheim være!