Serieskaperne legger ut små oppdateringer på hjemmesiden nesten hver dag. Oppdateringene kan være deler av ukens kommende episode, men også småting som ikke kommer med i episodene, slik som tekstmeldinger og instagrambilder sendt mellom seriens hovedpersoner.

Følg trd.by på Facebook

Seerne kan også kommentere på oppdateringene.

– Vi ser at det får unge mennesker til å diskutere en tematikk som seksuelle overgrep som de kanskje ikke vanligvis går inn i, sier redaksjonssjef Håkon Moslet til VG.

Ferske seertall for sesong 2 viser at så langt har hver episode blitt sett av 442.000 i snitt. Samtidig opplever NRK at antall seere for sesong 1 har mer enn doblet seg etter at sesong 2 ble sluppet.

– Under mediedagene i Bergen tidligere i måneden, var det mye snakk om og omtale av «Skam», og det resulterte igjen i at flere gikk inn og så på serien, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Medieviter Gry Rustad ved Universitetet i Oslo påpeker at seertallene som «Skam» oppnår på nett vanligvis er forbeholdt de store, tunge NRK-satsingene som «Kampen om tungtvannet» og «Mammon».

KRIPOS: «Skam»-Vilde har rett