Under den første runden av Idol-auditions var dommer på plass i Trondheim. Der imponerte blant annet den 20 år gamle NTNU-studenten panelet. Ikke bare sang han for dommerne, men som matematikeren Dahl er, klarte han også å korrigere Gunnar Greves noe dårlige forsøk på prosentregning.

Lik trd.by på Facebook

Overrasket

Dahl sang den soulfulle Sam Cooke-låten «A change is gonna come» og til tross for at dommerne var overrasket over valget, falt Dahls versjon absolutt i smak.

- Har du vokst opp i kirka eller, spurte dommeren Sandeep Singh kontant.

- Jeg følte jeg satt meg inn i en Volvo 340, også var det Ferrarimotor. Du fremstår som Trondheims eldste 20-åring og da du korrigerte meg på prosentregningen førtes det som å få kjeft av sin far. Men det var nydelig, kjempefint, sier Gunnar Greve.

Dahl endte opp med et enstemmig ja, og fikk beskjed om å legge studiene på hylla for en stund.

Tekniske problemer

Det endte også godt for Trondheims-jenta Erika Norwich (16) i første runde, selv om hun fikk tekniske problemer med keyboardet rett før hun skulle til pers.

- Ulmende, men som et rakettbatteri på nyttårsaften. Det begynner tregt, men så eksploderer det, sa Gunnar Greve om Norwichs audition.

Erika Norwich fra Trondheim imponerte også dommerne. Foto: TV2

- Jeg ble blåst vekk da du smalt den der tunge tonen, sa Idol-dommer Singh, mens Vinni mente hun imponert veldig selv om det åpenbart ble mye tull på grunn av de tekniske problemene.

Det gikk til slutt veien for trønderjenta, som fikk et enstemmig ja rundt bordet og gikk hylende ut av lokalene med sin gullbillett og invitasjon til neste runde.

Lyst å vite litt mer om Erika? Vi tok en prat med henne om Idol-opplevelsen, og resultatet kan du lese om her.