– Det virker nærmest som om det er obligatorisk for artister og kunstnere å ha vært igjennom en mørk periode i livet, sier Adrian Lorentsson i Mental Helse Ungdom.

I en kronikk på NRK Ytring går han ut mot trenden der kjente personer står frem og forteller om psykisk sykdom og personlige problemer. Han mener oppslagene ofte er overfladiske, og «passer urovekkende godt» med kjendisenes egne lanseringer.

Følg trd.by på Facebook

Gode råd til deg som er ensom

Ifølge NRK.no har antallet saker der kjente fjes «snakker ut» om psykiske problemer, mer enn doblet seg siden 2010. Det viser en undersøkelse analysebyrået Retriever har gjort for kanalen i kjølvannet av Lorentssons kronikk.

– Vi kan ikke akseptere at man må ha kommet seg gjennom en vanskelig tid og nærmest framstå som fugl føniks før det er greit å åpne seg, sier Lorentsson, som er kommunikasjonssjef i organisasjonen Mental Helse Ungdom.

Han mener man hører for lite om vanlige folk som fremdeles sliter.

– Jeg tror det er langt viktigere at vanlige folk snakker med hverandre om at de har det vanskelig akkurat nå, enn at kjendiser forteller at de har hatt det mer eller mindre vanskelig i fortiden, sier han til NRK.

Studenter studerer seg syke