Mobiler

Den trendy musikktelefonen til Sony Ericsson. Foto: ntb scanpix

Mp3-mobiler som Sony Ericsson W810 begynte å erstatte mp3-spilleren. Det gode gamle knappetastaturet var fortsatt intakt, og kameraer av varierende kvalitet var på plass. Mest trendy på markedet var muligens LG Chocholate, med sitt smidige skyvetastatur.

Husker du styret det var å dele ringetoner og bilder på den tiden? Man måtte nemlig legge mobilene inntil hverandre for å overføre via infrarød.

Lik trd.by på Facebook

Sosiale medier

Nettby meldte sin avskjed i 2011. Faksimile: Nettby.

Facebook og Twitter var i startgropa, men få visste vel den gang hvilke tidstyver de skulle bli utsatt for.

Mer utbredt var Nettby, hvor man lagde egne profiler og kunne melde seg inn i grupper av ymse slag. For ikke å glemme chatte-programmet MSN med alle sine emoticons og den irriterende "nudgingen".

Husker du disse Fox Kids-favorittene?

Sport

Det var fotball-VM i Tyskland hvor Italia vant etter en dramatisk straffekonk mot Frankrike. Det var også da den legendariske «head butten» av Zinedine Zidane tok sted.

Dessuten vant Aamot gull i Super G under vinter OL i Torino, Rosenborg var igjen i toppform og vant sitt 20. seriemesterskap, og Norge slo Russland i håndball-EM for kvinner.

Musikk

Rihanna opptrådte under Nobelskonserten i Oslo i 2006. Foto: ntb scanpix

Husker du hva du digget og sang med til i 2006? Det var Neste Såmr av Ravi & Dj Løv,Crazy av Gnarls Barkley, Respekt For Grandiosa, og da som nå, Rihanna som toppet VG-listen.

De kostymekledde finskene i Lordi vant Eurovision med Hard Rock Hallelujah. Husker du russelåten Boten Anna av Basshunter? Ja, det var det året.

Film

En hit på standa? Med "Boratdrakten" ble du i det minste lagt merke til! Foto: amazon.com

Den første Fritt Vilt-filmen skapte frysninger i norske kinosaler, Borat frastøtte oss, Istid 2 var god underholdning for barn og voksne, og TV-serien The Office US introduserte oss for vår favorittsjef Michael Scott og gjengen hans.

Mote

Victoria og David Beckham med moteriktige solbriller i 2006. Foto: ntb scanpix

Moteblogger kom for å bli. Ellers var tights, enorme solbriller, DC shoes og Lindberg, bandanaer (grøss!) og store boblejakker i vinden. Det var også den tiden hvor stramme dongeribukser kom på moten for begge skjønn.

Politikk

President Bush var i full sving i det hvite hus. Foto: NTB Scanpix

Jens Stoltenberg var inne i sitt andre år som statsminister, mens Bush styrte roret i USA. Den irakiske eks-diktatoren Saddam Hussein ble henrettet. Tauet som ble brukt til hengingen ble for øvrig auksjonert for 7 millioner dollar i fjor.

Sør Korea registrerte et skjelv på 3,58 på Richer-skalaen etter at Kim Jong-Il og Nord Korea prøvesprengte sin første atombombe. Det viste seg å være den første av fire prøvesprengninger.

I 2005 skapte en karikaturtegning av profeten Muhammed i Jyllands-Posten blest. I starten av 2006 publiserte flere norske medier, og etter hvert utenlandske aviser de samme tegningene. I begynnelsen av året ble til sammen 150 personer drept under demonstrasjoner i Midtøsten, og den norske og danske ambassaden i Syria ble angrepet og påtent.

Steking i solen

En varmebølge skylte over Vest-Europa og skapte en rekordvarm juli. I Paris nådde temperaturen opp til 37 grader. Badetemperaturene var diggere enn noen gang, og for bleke nordmenn var 2006 året for å reise sørover.

Glad i sjokolade? Da savner du sikkert disse 5 Nidar-favorittene

Trenger du litt kos? Her kan du leie noen til å ligge i skje med deg

Født på 90-tallet? Da har du kanskje ett av disse navnene