Ikke før har Lukas Moodysson avsluttet innspillingen av sin «Gösta» i Sverige, før den norske regissøren Jens Lien kan gå i gang med «Beforeigners».

Der skal Nicolai Cleve Broch gjøre en ny hovedrolle, nå som utbrent politietterforsker, mens finske Krista Kosonen – sett i «Blade Runner 2049" – spiller en kvinne fra vikingtiden som er hans kollega. Slik er nemlig virkeligheten i serien, som er skrevet av «Lilyhammer»-manusforfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin:

– Serien utforsker hva en bølge av immigranter fra fortiden ville gjort med dagens samfunn, sier duoen i en uttalelse.

Hele laget bak "Beforeigners": F.v. manusforfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, regissør Jens Lien og hovedrolleinnehaverne Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen. Foto: HBO Nordic

For etter en serie kraftige lysglimt i havet, begynner mennesker fra fortiden å ankomme vår tid – fra steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake», skriver HBO Nordic i pressemeldingen.

Serien består av seks episoder á 45 min., og er produsert av Rubicon TV. "Beforeigners" vil ha premiere på HBO Nordic i Norden, i Europa via HBOs kanaler og på HBO GO og HBO NOW i USA.

Hanne Palmquist i HBO Nordic, som også er blant produsentene, kaller «Beforeigners» for er en særdeles original og underholdende satire:

– Handlingen finner sted i et gjenkjennelig samfunn som har blitt drastisk forandret, og der hverdagslig sameksistens blir satt på prøve. Jeg er veldig stolt over at dette blir vår første norske serie. Det er en morsom, annerledes og tankevekkende serie, sier hun.

Filminstituttet har gitt «Beforeigners» nærmere 14 millioner kroner i ulike støtteordninger. Da ble det oppgitt et totalbudsjett på 69 millioner kroner.