Blogging er big business, ikke bare internasjonalt, men også i Norge hvor rosabloggere har preget mediebildet det siste tiåret - til enkeltes store glede og fortvilelse. I et hav av rosabloggene, blogglister og toppbloggere har vi plukket ut de beste norske bloggene du aldri har hørt om, men som likevel fortjener din oppmerksomhet.

Følg trd.by på Facebook

Hjartesmil

http://hjartesmil.com/

Bak det yndige navnet gjemmer det seg en like yndig blogg. Skribent og fotograf Mariell Øyres blogg er rosa og sukkersøt, men bak det pudderrosa bloggdesignet skjuler det seg en verden av tankefulle skriblerier, nydelige bilder og ikke minst et dypdykk inn i London-livet.

Mariell har nemlig tilbragt de siste årene i London, hvor hun har jobbet som frilans skribent og -fotograf - noe bloggen bærer sterkt preg av.

Mariell skriver på nynorsk, og gav i 2013 ut debutromanen «& me skal bli omskapte» sammen med ektemannen Jostein. Det er også verdt å nevne at Mariell og mannen for tiden venter sitt første barn, og tar bloggleserne med seg på flyttelasset fra London til Sogn og Fjordane hvor de er i ferd med å etablere seg med hus, hage og baby.

Taste of slow

http://tasteofslow.com/

Norske Elin skriver på engelsk om økoturisme og viktigheten av å reise grønt og sakte for å nyte de små tingene i livet. På bloggen får vi være med Elin på hennes mange reiser, fra Costa Rica til Sør-Afrika, hvor hun skildrer lokalbefolkning, kultur, naturliv og viktigheten av å ta livet med ro.

Elin er opprinnelig utdannet innen mikrobiologi, og det var etter et pauseår i Ghana at hun fikk øynene opp for reiseliv og blogging. Elin har utenom bloggingen også vært med på å etablere Nordic Nomads - et nordisk nettverk for reiseskribenter, -bloggere og -fotografer.

Panoramautsikt over The Three Rondavels, Sør-Afrika. Foto: Elin Reitehaug, Tasteofslow.com

52 more years

http://52moreyears.com/

52 more years er en matblogg litt utenom det vanlige. Bloggen, som er grunnlagt av paret Filip Loebbert og skuespiller Gitte Witt, fokuserer på det visuelle såvel som smak, og lover innhold i “møtet mellom estetikk, mat, folk og foto “. Oppskriftene varierer i alt fra klippfiskrøre til brownies og bildene er vel så appetittvekkende som selve maten.

Hedda Ingeborgvik: - Vi ser med så snille øyne på alle andre, og slakter oss selv med blikket i speilet

Annette & Christian

http://www.annettechristian.com/

Som de selv skriver i headeren, “ Annette & Christian - at the farm”, er ekteparets blogg et idyllisk innblikk i livet deres på småbruket i Vestby, Akershus.

Finske Annette jobber med interiør i norske og utenlandske medier, og på bloggen finner man blant annet tips og bilder fra innredningen på småbruket, som tilsynelatende er i konstant forandring.

Sammen med oppskrifter på nydelig mat, bilder fra stylingjobber (og ikke minst fra livet på landet) er denne bloggen for deg som liker landliv, interiør og norsk natur i skjønn forening!

Haustlauv

http://haustlauv.blogspot.no/

Som bloggnavnet tilsier skriver også Anja Dahle Øverbye på nynorsk. Anja jobber som serietegner og illustratør og bruker bloggen som en plattform til å dele skisser, inspirasjon og dagboknotater.

Anja ga ut sin første bok, Hundedagar, i 2015 og er for tiden i gang med sin andre bok.

Nyinnredet gjestehus på småbruket i Vestby Foto: Annette Thorsbye, annettechristian.com

Thea Steen

https://theasteen.com/

Stavanger-jentas blogg er kanskje en av de mer profilerte bloggene på denne listen, men fortjener likevel mer oppmerksomhet. Til tross for sin unge alder lever Thea med en alvolig kreftdiagnose og deler sine opp-og nedturer på bloggen. Hun har vært svært åpen i norske medier om sin egen kamp mot livmorshalskreften og viktigheten av at også unge kvinner tester seg for sykdommen.

Thea skriver åpent og brutalt ærlig, og er ikke redd for å dele selv de dypeste nedturene med leserne sine. På bloggen skriver hun også om betydningen skrivingen har hatt for henne under sykdomsperioden, og ydmykheten hun føler når leserne forteller at hennes ord har reddet liv.

Thea Steen forsetter kampen mot kreften. Foto: Thea Steen, theasteen.com

Linn Marita (25) jobber for å få vekk «kropps-shaming» i Norge: - Jeg har aldri hatt problemer med å vise meg fram

Mats (17) takker mobberne: - De har gjort meg til den personen jeg er i dag