Thomas Løvseth fra Buvika ble under Idol i 2014 nevnt som «den nye Kurt Nilsen». Likevel ble det ingen seier på trønderen, og siden Idol-exiten har han jobbet med egen musikk.

Følg trd.by på Facebook

- Man går fra ekstremt mye oppmerksomhet til at man nesten er glemt etter Idol, men det har gitt meg mye tid til å jobbe videre med min musikk, sier Løvseth som nå også har skiftet artistnavn til Thomas Taylor. Oppkalt etter sin egen gitar.

Mest lyttet til vinner

Nå kan de imidlertid se ut til at vi kan se mer til trønderen på TV. Han har nemlig meldt seg på TV sin nye musikksatsing «The Stream». Til forskjell fra Idol kan alle melde på sin egen låt, og de som streames mest i løpet av en gitt periode får muligheten til å vise seg fram til tre av Norges største plateselskaper.

- Jeg hørte om konseptet og tenke på hva pappa alltid sa til meg: «Det er bedre å hoppe i det enn å krype». Så da meldte jeg meg på, forteller Thomas.

- Hva er forventningene?

- Jeg håper selvsagt å komme videre sånn at jeg får muligheten til en platekontrakt. Men det er det jo lytterne som bestemmer.

Amalie Leirvik (17) gikk videre i årets runde av Idol. Her er dommernes mening: - Det var høydaren. Hun er Trondheims beste til nå.

Funnet sin stil

Om han kommer videre til TV-sendingene er ikke klart for til våren, men han satser på at Norge denne gangen kan se mer av han, og mindre av Idol-Thomas.

- Idol var en flott opplevelse, men i denne konkurransen får man mulighet å vise seg fra den siden man selv ønsker. Det holder ikke å lage plate å selge den lengre. Folk har mye større krav til musikken og låtene må slå an fra første slag. Jeg satser på country-pop-rock, der vokalen min er det som er “mest” country, sier Thomas.

Låta han har valgt å delta med heter «One Way State Of Mind» og musikkvideoen er filmet i Nidaros Studio i Trondheim, og publikum stemmer han videre med å høre låta gjennom denne linken.

Med på låten har han medlemmer fra sambandet, blant annet Skjalg Raaen, Steinar Krogstad og Morten Skaget. Samt trommeslageren fra urørt-vinneren i bandet til Sigurd Julius, Eirik Estenstad.

Visste du at trønderjenta Nadia (17) gikk videre i Idol - uten å melde seg på?