Innspillingen av TV-programmet starter i slutten av mai i Sandefjord.

– Jeg synes det er en skikkelig spennende cast, sier programleder og tidligere vinner Aksel Lund Svindal i en pressemelding.

Svindal vant 2021-sesongen av det populære programmet. Vinterens vinner ble en tidligere kollega av årets deltaker Olaf Tufte: roeren Nils Jakob Hoff.

I år skal de konkurrere i «jerngrep», «90-graderen» og de andre populære øvelsene i Sandefjord. De to siste årene er programmet blitt spilt inn på Sørlandet.

Tidligere roer Olaf Tufte skal kjempe om tittelen i Mesternes mester. Foto: Lise Åserud / NTB

De elleve foregående årene ble innspillingen gjennomført i utlandet. Dag Otto Lauritzen (sykling) var den første til å vinne i 2009.

– Det er en gjeng med variert bakgrunn som kommer til å gi oss masse spennende historier fra eget liv. Og ikke minst tror jeg det er sterke deltakere som kommer til å levere veldig høyt nivå på konkurransene, sier Svindal.

Ti tidligere toppidrettsutøvere fra ti forskjellige idretter skal måle krefter.

Disse deltar:

Stig André Berge (bryting), Ola Vigen Hattestad (langrenn), Kristin Holte (crossfit), Frode Johnsen (fotball), Andreas Lødrup (kickboksing), Ezinne Okparaebo (friidrett), Helene Spilling (sportsdans), Hanne Staff (orientering), Linn Jørum Sulland (håndball), Olaf Tufte (roing).

Programmet blir tilgjengelig på NRK på nyåret.