2. januar starter TV 2-programmet «Øya», som kanalen selv omtaler som et ekstremt reality eksperiment.

Der skal 12 kvinner overleve på en øde øy, uten å vite hvor lenge de skal være der. Alt de har med seg er klærne de har på seg, og nok vann til to døgn.

Mari Solligård, som til daglig jobber som rørlegger i Orkanger, var én av de tolv kvinnene på øya.

- Jeg så en reklame for konseptet, og tenkte at dette var noe for meg. Man får teste hvor mye kroppen tåler, og kommer ut av komfortsonen. Til daglig har jeg et ganske a4-liv, og jeg hadde lyst til å prøve noe helt nytt, sier Solligård.

Følg trd.by på Facebook

Tøft

Solligård forteller at det ikke var mye som minnet om en a4-hverdag på øya.

- Jeg har aldri følt meg så utmattet. Selv det å bare krabbe opp av vannet etter en dukkert, var en stor utfordring, sier hun.

Og det gikk utover kroppen hennes.

- Til vanlig veier jeg rundt 65 kilo. Da jeg kom hjem veide jeg 52 kilo. I tillegg hadde jeg mistet fem centimeter rundt rumpa. Jeg fikk på meg ei bukse som jeg brukte da jeg var 11 år gammel. Det var ikke et fint syn, sier Solligård.

- Men etter jeg kom hjem så har jeg spist så «gærli». Mye mer enn normalt. To porsjoner til hvert måltid, og et dobbelt kakestykke til dessert. Så jeg gikk fort opp i vekt igjen, sier legger hun til.

Endelig: Netflix kommer med oppdateringen alle har ventet på

Hoppet på ryggen til krokodille

Deltakerne på øya må fange all maten selv. Det betyr nærkontakt med dyr, også av den skumle sorten.

- Jeg måtte hoppe på ryggen til et medlem av krokodillefamilien. Da kjente jeg at hjertet banket ganske kraftig, for å si det sånn, sier hun.

Men den skumle krokodille-familie-situasjonen var ikke det verste med oppholdet, ifølge Solligård.

- Jeg tenkte sulten skulle bli ille. Vanligvis pleier jeg å bli sur når jeg er sulten, men det ble ikke et stort problem. Jeg kom til et punkt at jeg ikke kjente sulten, sier hun.

- Det verste var dagene da vi ikke hadde vann. Det var helt forferdelig. Og så var det iskaldt om natta. Vi fikk jo ikke ta med oss ekstra klær, så det var et stort problem å få sove.

«Westworld» herjer på HBO. Her er de 6 villeste fan-teoriene

Vil bli med igjen

Selv om livet var hardt på øya, så var det også noen oppturer i løpet av deltakelsen.

- Når man mestret noe på øya, så satte man skikkelig pris på det. Som for eksempel da vi klarte å fange et dyr og da vi endelig fikk fyr på bålet. Vi strevde lenge med det. Vannet måtte kokes før vi kunne drikke det, så det var en skikkelig deilig følelse, sier Solligården.

- Man setter mye større pris på ting i hverdagen. Som for eksempel vann i springen, kunne ta seg en dusj og bare dra på butikken for å skaffe seg mat. Herregud, vi har det så lettvint, sier Solligård.

Apropos reality: Slik gikk det med de trønderske Paradise-deltakerne