Det var viralnettstedet theladbible.com som skrev en sak om det geniale trikset med spisepinnene, som nå har har blitt delt masse i sosiale medier.

Lik trd.by på Facebook!

Det smarte trikset som beskrives er hvordan den samlede enden på spisepinnene skal la seg brekke av, og skal brukes som en form for «hvilebrett» til pinnene.

Dermed slipper du å legge pinnene på det skitne bordet mens du ikke bruker dem. Du skal altså ikke dele pinnene ved å dra de fra hverandre, slik som de fleste av oss gjør.

Genialt, tenkte vi!

Men vi måtte selvsagt teste først. Og det skulle bli vanskeligere enn vi hadde trodd.

Vi fikk tak i flere par av de ganske ordinære spisepinnene i tre som brukes på de fleste stedene i Trondheim, men resultatet er at det geniale trikset slett ikke er så genialt.

For det er nærmest umulig å brekke av den samlede enden uten sag eller å flise opp pinnene til de ugjenkjennelige. Og tro meg, vi har prøvd på alle tenkelige måter.

Ja, vi prøvde. Vi prøvde skikkelig hardt. Men alt som skjedde var dette på samtlige av fire test-spisepinner.

Dermed kan de se ut til at internett ble litt vel ivrige i jakten på en lur hverdagslig «life hack». I vår søken etter sannheten fant vi ut at våre venner over dammen i The Huffpost, også har kommet fram til det samme. Spisepinne-trikset funker faktisk ikke.

Nå utelukker vi ikke at det faktisk finnes spisepinner der ute i verden der dette er en mulighet, men det er i alle fall ikke de ordinære du får med sushien din i Trondheim. Det kan vi nesten garantere, for vi måtte ty til Photoshop for å lage hovedbildet over, som skal illustrere den geniale, men mest sannsynlig usanne, «life hack»-en.

Så vet du det!

Vil du lese om triks som faktisk funker, har vi samlet 5 geniale life-hacks som gjør livet ditt litt enklere her.

Og visste du forresten hva hullet i toppen av kulepenna er der for?