Enkelte helter forsvinner aldri, som supermann. Mens andre egentlig forsvant litt da klokka bikket 24 på nyttårsaften år 2000. Men det betyr ikke at de er glemt!

Lik trd.by på Facebook!

Her er lista over 9 helter vi husker fra TV og film fra 90-tallet!

1. Magnum PI

Aaah, den barten skjemmer ingen! Tom Selelck i rollen som privatetterforsker Thomas Magnum er egentlig en serie fra 80-tallet. Men den rullet og gikk på TV på 90-tallet i Norge, og hvem glemmer ikke hans turbulente liv på Hawaii.

Det var tilsynelatende ingen kriminell som kom seg unna Magnums kloke hode, og det slo aldri feil i de 162 episodene som ble spilt inn- mannen med barten vant hver gang.

2. Kommissær Rex

Sommeren i 1995 kom det en politihund logrende inn i nordmenns hjerter på den nylig oppstartede kanalen TV2. Hunden het Rex og jobbet sammen med sine menneskelige kollegaer på en politistasjon i Wien. Han elsket å spise andre sine bagels og fakke tyver. Serien var konsekvent dårlig dubbet eller tekstet, men hvem bryr seg om det.

Tipper det var mange som satt hjemme og satte hund opp på ønskelista si etter at Kommisær Rex kom på i beste sendetid.

3. MacGyver

McGyver ble en form for kulthelt etter nesten 140 episoder der han brukte både kløkt og oppfinnsomhet for å stoppe fæle mennesker med onde planer.

Selv den dag i dag tror jeg ikke noen andre har klart å stoppe både atombombe og flodbølger med et batteri, en hårnål og tyggis - men denne mannen klarte alt. Også hadde han en frisyre som har brent seg på netthinnen til de fleste.

4. Simba

Det var neppe et tørt øye i hele familien da faren til Simba døde da Løvens Konge kom ut i 1994. Etter det måtte Simba vokse opp til å bli kongen over dyrene, men først måtte han bekjempe den onde Scar.

Denne filmen ble prisbelønt i bøtter og spann, og jeg tror hele barneskolen kunne alle låtene i filmen på rams i hvert fall to år etterpå.

5. Steve Urkel

Tidenes anti-helt, kanskje, men alle digget innerst inne Steve Urkel, eller Steven Quincy Urkel fra TV-serien Family Matters. Han vant en hel nasjon og verden med sien nerdete briller, høy bukseføring og noe mangel på sosial intelligens.

Han klønete figur endte alltid opp med å skade seg selv, men hans omsorgsfulle sinn gjorde at alle elsket han likevel. Og hvem har vel ikke en gang gjort noe dumt og sagt: " Did I dooo that?"

6. Labbetuss

Åååh, labbetuss. Ikke kunne han prate, i alle fall ikke forståelig for mennesket. Han gjorde vel heller ikke noe spesielt, men han var definitivt hele Norges kjæledegge. Serien het egentlig Tre-Fire-Fem, men Labbetuss stjal showet. Den ble produsert på midten av 80-tallet, men ble sendt igjen og igjen slik at alle 90-tallsbarn garantert har hørt Halvdan Sivertsens synge "Haaainn Labbetuss har bursdag". Kanskje ikke like tøff som hunden Rex, men absolutt like søt.

Voff, voff!

7. Alf

Dette utenomjordiske vesenet med navnet Alf landet i hagen til den amerikanske familien Tanner en gang på 80-tallet. Serien ble spilt inn helt til 1990, og den rare brune saken med en god dose humor regjerte også på norske TV-skjermer.

Alf var kanskje utenomjordisk, men var uansett usannsynlig kul og snill. Til tross for at han hadde en lei tendens til å tro at han mer eller mindre var overhodet i familien.

8. Fresh Prince (In Bel Air)

Will Smith gjorde seg kjent for en hel verden i denne TV-serien. Alle som i dag har bikket 20 kan hele åpningsmelodien på rams, og han minnet oss på hvor snille vi egentlig var i tenårene. Han havnet hos familien Banks i Bel Air etter at han havnet han i en slåsskamp på basketballbanen, og moren sendte ham straks til sine rike slektninger.

De forsøkte å hjelpe ham på rett vei i livet, men Will skulle imidlertid påvirke familien Banks, like mye som de prøvde å påvirke ham. Og sånt blir det humor av.

9. Blossom

Denne noe nerdete frøkna var et av høydepunktene når det kom til TV på dagtid på 90-tallet. Skuespilleren Mayim Bialik spilte Blossom, en tenåring som bor sammen med faren og sine to brødre.

Dagene hennes var aldri i nærheten av kjedelig og hennes noe ehh.. blomstrete personlighet fikk utfolde seg fritt på TV-skjermen. Også den klesstilen da- hva skjedde med den?!

Mer nostalgi?  Her er 12 barne-tv-melodier fra 90-tallet som du garantert husker

I listehumør? Hva med 12 ting som viser at du vokste opp på 90- og 2000-tallet?

Hvis du er lei av barneserier, så er kanskje Netflix-serien Narcos noe for deg? Her er 10 ting du neppe visste om narkobaronen Pablo Escobar