1. Undercut eller manbun

De fleste menn som har tatt turen til frisøren i året som har gått, og bedt frisøren om frisyren som heter « bare gjøre som du vil», har endt opp med årets trendfrisyre. Langt på toppen, pinnekort ellers. Og har mannen skikkelig langt hår fikk du en manbun. Sånn erre bare!

Lik trd.by på Facebook

2. «Netflix og chill»

Årets største internett-fenomen «Netflix og chill» har blitt en greie alle under 30 år skjønner. Vet ikke helt om Netflix liker sammenligningen, men det får være greit. Om du skulle være usikker hva som egentlig menes når du blir invitert over til «Netflix og chill» beskriver Urban Dictionary det fint her: «Det betyr at du besøker partneren din sitt hus, og har sex med Netflix på i bakgrunnen». Greit nok.

Slik lager du din egen «Netflix og chill»-knapp!

3. Delikate tatoveringer

Tatoveringer tok veldig av i året som har gått, og det mest populære har vært små, delikate tatoveringer i sort. Faktisk er «delicate tattoos» det mest søkte ordet på Pinterest, og mange jenter har nok gått ut av nærmeste blekk-sjappe med et lite hjerte, fjær eller evighetstegn pent plassert et sted på kroppen. Eller så har du fått en venninne til å lage den med utstyret hun kjøpte på eBay.

4. Kjøttfri mandag

Du trengte ikke være vegetarianer for å gå med på kjøttfri mandag i året som har vært. I 2015 har vel de fleste hørt om trenden, og haugevis har kastet seg på. Årsak? Bedre for miljøet, utvide horisonten og potensielt sunnere. Ja, også veldig trendy, da. Så får vi se om trenden flytter seg inn på en tirsdag i 2016.

5. Kort bob

Hvorfor har alle venninnene dine kuttet av seg halve håret i året som gikk? Jo, det er nok på grunn av den korte boben som har versert i 2015. Eller lob, eller wob, som den også kalles. Mer enn nok grunn til å la lokkene falle er at de hotteste kjendisene alle har gjort det. (Og satt på løshår etterpå).

6. Sophie Elise

Om ikke Sophie Elise fra Harstad var kjent nok fra før, vet i alle fall ALLE hvem hun er nå.  Hun har skapt debatt om alt fra innvandringspolitikk, kroppspress og palmeolje og det ser ikke ut til å stoppe. Hun har til og med skapt debatt om debatt og selvsagt om henne selv. Noen heier andre buer. Vi spår at Sophie Elise neppe blir mindre kjent i året som kommer.

7. Granny hair

Sophie Elise har hatt det, og det har garantert flere av vennen dine også. Granny hair, eller rett og slett grått hår, har tatt helt av i 2015. Det sies å være en helsikkens prosess for å få det til, men så blir det jo så fint. Årets desidert merkeligste trend, og hadde du fortalt noen om dette for fem år siden hadde du blitt ledd opp i ansiktet.

8. Escape room

Escape room er for øvrig ikke noe nytt, men i år har det tatt av i Norge. Trondheim fikk sitt første i høst, og nå er det hele to stykker i byen. Ander norske byer følger på tett, så dette er ikke noe trøndersk. Det er som å være i en film, og det har tatt «rollespill»-begrepet til nye høyder. Ja, også er det ikke bare for nerder, men også relativt vanlige folk. Hva nå enn det er.

Visste du at Trondheim har to escape rooms? Her betaler du for å bli låst inne med vennegjengen og her kan du kjempe mot zombier

9. Skjegg

Denne trenden tok vi elegant med oss fra 2014, men selv om det verserte saker om bakterier i skjegget, lot det ikke stoppe Norges menn i å kaste barberhøvelen. Skjegg i alle salgs former, gjerne med bart, har tatt av. Og ikke bare i sin naturlige form heller, glitterpryd på hakehårene har heller ikke vært å forakte.

Husker du Lumber Lasse? Trønderen med det fantastiske skjegget som får damer til å fri til ham på Instagram