Filmen er oppfølgeren til dansefilmen «Battle», basert på en bok signert Maja Lunde. «Battle: Freestyle» lanserer globalt på Netflix 1. april og beskrives som en film om å finne ut av hvem du er, hvor du kommer fra – og hvilken vei du skal ta i livet.

«I en liten ettroms leilighet i Oslo drømmer Amalie og kjæresten Mikael om et internasjonalt gjennombrudd på verdensscenen i street dance. Når crewet «Illicit» blir valgt ut til å delta i den anerkjente dansekonkurransen i Paris, får de endelig en mulighet», heter det videre om handlingen.

Rollebesetningen består av Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Morad Aziman, Bao Andre Nguyen, Georgia M. Anta, Stig Amdam, Ellen Dorrit og Ola Furuseth. I filmen spiller også de franske danseessene B-Boy Junior, Keiona og Salah Benlemqawanssa.

Filmen er produsert av Pål Røed, Christian Fredrik Martin (Friland Produksjon) og Marte Hansen, ledet av regissør Ingvild Søderlind. Manuset er skrevet av forfatteren Martina Cecelia, basert på en historie av Maja Lunde.

Traileren til filmen ble sluppet fredag.