Årets sesong av «Trygdekontoret» er snart i gang. Her kan vi bli med bak murene på Bredtveit kvinnefengsel i Oslo – for så å ende opp ved bassengkanten til «Paradise Hotel» i Mexico.

Og når Seltzer tar turen til Bredtveit, er det ikke snakk om en snartur. I et halvt år skal programskaperen ha fulgt livet bak murene – og kommet tett på tre personer – dømt for drap, vold og narkotikakriminalitet.

– Kvinnefengsler har alltid hatt en mystisk posisjon i det popkulturelle, og jeg var nysgjerrig. Nysgjerrig på hvordan kvinnelige kriminelle ser på seg selv, og nysgjerrig på hvordan de kombinerer det å være kvinne med det å være kriminell. Det er på en måte mer «akseptert» å være mann og kriminell enn det å være kvinne og kriminell, sier Seltzer selv via pressemeldingen. Han legger til:

– Bredtveit er det såreste stedet jeg har vært noensinne. De jeg ble kjent med, har mistet alt. Ikke minst den daglige omsorgen og kontakten med barna sine.

Det heter videre at Seltzer også forsker i tryllemiljøet – samt i «Paradise Hotel»-universet.

«I tillegg blir det fem studioprogram hvor #metoo, sosiale medier og propaganda, moderne avhengighet, tjukkaser og svenske tilstander skal debatteres med kjente og mindre kjente gjester», heter det avslutningsvis fra kanalhold.

Første episode av «Trygdekontoret» sendes i regi av NRK tirsdag 27. februar.