Ikke lagt noen planer for helga? Her får du ni kule tips til hva du kan finne på den første helga i februar:

Følg trd.by på Facebook

Torsdag

Studentersamfundet har konsert med VY @ Edgar Kafé. De fire guttene har vært rundt omkring i landet siden debuten i 2013. Sjangeren er melodisk rock, med både harmoniske toner og mer intense. Selv beskriver de musikken sin som spirituell rock. Fra 21.00.

Trondheim Calling starter i dag. Bildet er fra fjorårets festival. Foto: Javad Montazeri

Trondheim Calling braker løs i kveld, og varer ut lørdag. Hovedformålet er å få frem norsk musikk og vise artister som er på vei mot et gjennombrudd. I år blir det hele 93 artister. Det ryktes også at en hemmelig klubbscene vil åpne på nattestid både fredag og lørdag. Følg med for å finne ut hvor det blir!

Skal du drikke i helga? Gjør det med god samvittighet!

Fredag

Oscar-nominerte Eddie Redmayne spiller Einar Wegener i «Den Danske Piken».

«Den Danske Piken» kommer på Trondheim kino på fredag. Filmen er basert på en sann historie om den danske kunstneren Einar Wegener. Han var den første personen til å skifte kjønn, og filmen viser denne prosessen og støtten han får fra kona Gerda. Med Eddie Redmayne, nok en gang i en Oscar-aktuell hovedrolle, kan det vel ikke bli annet enn rørende, skal vi tro anmelderne rett.

En av verdens mest berømte, ifølge arrangements-beskrivelsen, klassiske musikere, skal ha konsert i Nidarosdomen. Karrieren til spanske Jordi Savall tok fart da han lagde musikk til filmen "Alle årets dager" på begynnelsen av 90-tallet. Nå har han tatt opp samarbeidet med norske Rof Lislevand, og de spiller sammen fra kl. 21.00.

Leie film i helga? Her er plassen med Trondheims siste videoutleie.

Lørdag

NTNUI skal spille eliteseriekamp i volleyball mot Randaberg på lørdag. Det hele foregår på Dragvoll, og målet til guttene er selvfølgelig å vinne for å kunne kjempe om førsteplassen i serien. Kampen starter 16.00.

Nidaros Jets spiller mot Asker Aliens på lørdag. Foto: Ole Martin Wold

Mer idrett? Nidaros Jets spiller mot Asker Aliens i Norges nasjonale serie for basket, BLNO. Husebyhallen er plassen det skjer kl 16.00.

6. februar er Samefolkets Dag! Trondheim Folkebibliotek har derfor hyret inn både samisk underholdning og tradisjonell samisk mat. Det blir også foredrag med Kjell Magne Derås, om sørsamenes historie i Trøndelag. Det starter 11.00.

Her er 16 ting vi gleder oss til i 2016.

Søndag

Interessert i dukker? I regi av Japan Foundation arrangeres det en vandreutstilling for første gang i Norge. 70 dukker med ulik bekledning og teknikker, som er en viktig del av Japans kulturhistorie. I tillegg vil de vise kimonoer som aldri før er vist. På Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum fra kl. 10.00.

Michael McIntyre har stand-up i Spektrum på søndag. Foto: Vegard Eggen

Du har sikkert sett Michael McIntyre på NRKs stand-up progammer. Tydeligvis elsket av nordmenn, da han har solgt ut både Oslo Spektrum og Trondheim Spektrum tidligere. Nå kommer han tilbake med hans nye show ”Happy & Glorious!”. Også i Trondheim Spektrum denne gangen, kl. 19.30.

Sushi i helga? Her finner du byens billigste.

Slik får du tilgang til «hemmelige» Netflix.