- Jeg har holdt på siden jeg var 11 år, og elsker fortsatt livet som artist. Men nå jobber jeg med å vise verden hva jeg kan som en voksen artist, forteller Celine Helgemo (20).

Lik trd.by på Facebook

Om du var fan av MGP junior i sin tid kjenner du kanskje igjen jenta fra Orkdal som vant hele sulamitten med låta «Bæstevænna» - som var skrevet til den ikke ukjente artisten Astrid S.

Rocker på TV

Nå for tiden figurerer hun ukentlig på TV-skjermen gjennom programmet «Stjernekamp» på NRK. Nå på lørdag har serien kommet til det syvende programmet, og trønderartisten henger fortsatt med.

- Jeg var overbevist om at jeg kom til å ryke sist uke. Men det gikk heldigvis fint. Denne uken skal jeg synge en gospel-låt og en låt fra «Black Sabbath», det gleder jeg meg utrolig til, sier Helgemo.

Da venninnen Astrid S var med i Idol satt Celine og heiet fram venninnen i publikum, men nå er det rolleskifte.

- Astrid har vært med på noen sendinger og heier på meg. Og om hun ikke er her får jeg alltid meldinger og mye støtte. Vi er hverandres største fans, og det er godt å ha slike venner, sier Helgemo.

Det er ikke bare Celine som digger Astrid S. Skuespilleren og artisten kjent fra filmen «Pitch Perfect 2» elsker henne også. Og kjærligheten er gjensidig.

Celine Solemsløkk Helgemo og Astrid Smeplass er «bæstevænna». Celines sang med samme navn vant MGP Jr i 2007. Foto: Stein Risstad Larssen

Mer enn barnestjerne

Og om hun ikke ender opp som vinner av «Stjernekamp» har hun i alle fall en hemmelig drøm å få med seg den niende runden.

- Jeg har allerede en skikkelig stjernelåt klar som jeg vil framføre da, så kommer jeg så langt er jeg storfornøyd, sier 20-åringen.

Celine under «Stjernekamp» på NRK. Foto: NRK

Skulle det ikke ende i seier for den tidligere barnestjernen, er det likevel full satsing på musikken framover.

- Musikken står høyest og akkurat nå, og jeg jobber mye med å finne hvilken sound jeg skal satse på. Det blir nok en blanding mellom pop, rock og house, og jeg vil bli en popartist med dybde. Det blir uansett en voksen Celine og ingen barnestjerne lengre, sier Helgemo.

Musikkinteressert? Da kan det jo være greit å få med seg at Justin Bieber nå kanskje kommer til Norge igjen.