Denne uken slapp NRK nyheten om at sesong 2 av suksesserien «Unge lovende» har premiere 20. januar neste år - over ett år etter at den første sesongen gikk på lufta.

Den populære serien fikk i snitt nærmere 700.000 seere i første sesong, og mange så hele serien på nett-tv.

Følg trd.by på Facebook

I april kom nyheten om at andre sesong skulle vises allerede denne høsten, men NRK har siden valgt å utsette premieren til neste år, for at serien ikke skal drukne i skyggen av høstens andre premierer, som «SKAM» og «Vikingane».

Alle de seks nye episodene i sesong 2 er allerede ferdig innspilt og klare.

Her er første klipp av den kommende sesongen.

– Overrasket over responsen

«Unge lovende» følger venninnene Alex, Nenne og Elise sine liv, som gjør det de kan for å oppnå drømmene sine i hovedstaden.

Siri Seljeseth (28) fra Stavanger har hovedrollen som Elise - i serien som hun selv har skrevet manuset til.

Her kan du lese et intervju vi hadde med Seljeseth i november i fjor, like før premieren av første sesong gikk av stabelen.

Seljeseth sier nå at hun er overrasket over hvor god respons første sesong av serien fikk.

– Det kom litt som en overraskelse at det gikk så bra med sesong én, det hadde ingen sett for seg utifra budsjett og sendetid. Sånn sett var det ikke klart for å la sesong 2 gå på i år, sier Seljeseth til NRK, og legger til at hun syns ett år mellom hver sesong er litt for lenge, men at god sendetid var det viktigste for dem.

MANGE GODBITER: Dette kommer på Netflix i desember

Håper på trofaste seere

I andre sesong følger serien opp noen av de gamle historiene, og det dukker også opp noen nye karakterer. Sesong 2 holder kanskje en litt mørkere tone enn den første sesongen, ifølge Seljeseth.

Hun forteller videre til NRK at de under produksjonen følte et enormt press til å leve opp til forventningene til seerne. De gikk derfor gjennom fem eller seks handlingsforløp som ble kastet før den endelige sesongen ble laget.

– Det skjedde fordi vi ikke følte oss sikre. Så jeg håper folk vil se, selv om det har gått lang tid, sier hun.

Premiere 20. januar, altså. Episodene legges først ut på NRK TV på nett, deretter kommer de ut på lineær-tv. Og mens vi venter - her en enda en liten smakebit som NRK har delt på Facebook:

Glad i «true crime»: Her er 5 podkaster du må høre