– Definisjonen av «mige» i ordboka er å tisse eller urinere. Vi hørte det først på Radioresepsjonen, og syntes det var et veldig artig ord. Etter hvert begynte vi å bruke det selv, men jeg tror ikke alle vet hva det egentlig er, sier Thea Segtnan (27) og ler.

Anmelder toaletter

Sammen med Lina Haug (27) fikk hun ideen til instagramkontoen en kveld de var ute på Work Work i Midtbyen.

– Av en eller annen grunn snakket vi om viktigheten av å gå på do og viktigheten av gode dofasiliteter, sier Lina.

Fra Work Work gikk turen videre til Diskoteket, og første offisielle anmeldelse ble gitt 10. oktober 2018. Siden da har vurdert nesten tyve toaletter i Trondheim. Den soleklare favoritten er toalettet på Britannia.

«#kandetmiges? Ja! En soleklar migefavoritt! Vinner av ikke bare Michelinstjerner, men også trd.migs ubestridte publikumsfavoritt» skriver Thea og Lina under bildene.

På hvert toalett stiller de spørsmålet «kan det miges?» og gir deretter «potter». Maksimal pottesum er seks. Britannia er eneste som foreløpig har fått «full potte».

Foreløpig er det toalettet på Britannia som er den soleklare favoritten. Foto: Synne Mauseth

– Det er jo ganske internt, og de fleste av våre 147 følgere er vennene våre. Men det er morsomt uansett. Dette er jo humor og en stor dose tull, men også litt seriøst, sier Lina og ler.

Viktig med det «lille ekstra»

De ser på «Trd.mig» som en guide til gode doopplevelser i Trondheim og håper at følgerne gjør det samme.

– Vi har kun fått positive tilbakemeldinger, og til og med tips til andre migeplasser vi bør sjekke ut, sier Thea.

Når det kommer til hvilke kriterier de legger til grunn når et toalett skal vurderes, peker damene på flere faktorer som spiller inn.

- Vi har kun fått positive tilbakemeldinger, og til og med tips til andre migeplasser vi bør sjekke ut, sier damene. Foto: Synne Mauseth

– Det er et pluss om toalettet har flere tørkemuligheter for hendene, og om toalettet er unisex. Det er alltid lang kø på dametoaletter, mens mennene bare flyr forbi og inn, sier Thea.

Lina peker på at det «lille ekstra» er viktig.

– Atmosfæren og rensligheten har mye å si. Det er også viktig at man ikke får «flyplassfølelsen» når man er der inne, mener hun.

Hittil er de fleste vurderingene gjort på byens utesteder. Både Lina og Thea er studenter og har tid til overs til å mige videre, og har nå planer om å ta for seg byens restauranter.

– Det er flust av migeplasser i denne byen. Vi gir oss ikke enda!