Rollen spilles av svenske Adam Pålsson – på engelsk.

– Det som trekker meg til Wallander-rollen er at han står for den gode kraften i en kald og mørk verden, sier skuespilleren til TT.

Den eldre Wallander kjenner vi godt. Henning Mankell skrev fram en sindig kar fra Skåne, med høy integritet og en sterk evne til å forstå sammenhenger. Men han blir også både alkoholisert og ensom – og helt til slutt også alzheimer-syk. Men hvem er den unge Wallander?

– Min Wallander er på mange måter samme person, men det er klart at han er mer godtroende og naiv, om du vil. Han er ung og ikke så merket av livet, og han vil kjempe for rettferdighet for det lille mennesket, sier Pålsson. Med Wallander-rollen går han i fotsporene til kjenninger som Rolf Lassgård, Krister Henriksson og Kenneth Branagh som alle har gestaltet den ikoniske krimhelten. I likhet med den sistnevnte BBC-innsatsen er det Wallander på engelsk som gjelder når produksjonsselskapet Yellow Bird UK nå gjør en ny tapping.

«Young Wallander» består av seks episoder, og serien får premiere 3. september på Netflix. Da møter vi Kurt i nåtidens Rosengård i Malmö, som preges av klasseskiller og motsetninger. Ved siden av Adam Pålsson ser vi Richard Dillane og Leanne Best i store roller. Serien er skapt av Ben Harris.