Facebook gjør stadig endringer for å optimalisere brukeropplevelsen og holde på brukerne.

Lik trd.by på Facebook

Norske testere

Enten det er snakk om finpussing av algoritmer eller implementering av ny funksjonalitet, er det vanlig at endringer testes ut på utvalgte grupper brukere før de slippes løs til alle.

Når Facebook nå tester ut en ny funksjon som skal gjøre det enklere å dele små billedserier, har de valgt seg ut norske, svenske og danske Facebook-brukere som prøvekaniner.

Noen nærmere begrunnelse for hvorfor akkurat vi er valgt ut, har derimot ikke den sosiale mediekjempen gitt. Slik de heller ikke har for vane å gjøre.

Men at deling av bilder er viktig i sosiale medier, er det liten tvil. Det vet selvsagt Facebook som også eier Instagram.

Kun for Ios

Den nye bildeserie-funksjonen som nå testes ut, lager automatisk små bildeserier av bildene dine når du trykker på bilde-knappen i Facebooks mobilapp (kun Ios).

Over kamerarullen din vil du nå få servert grupper av bilder. Har du gitt Facebook-appen tilgang til plasseringen din, vil bildeseriene bli organisert basert på hvor og når bildene er tatt.

Redigeringsmulighetene begrenser seg til å legge til og fjerne bilder. Her er det med andre ord ingen filter-, emojis-, eller teksteffekter slik Facebook i ekte Snapchat-stil nylig åpnet for å legge på enkeltbilder.