Sommeren kom sent i år, og brukte lang tid på å slippe taket. Men nå ser det omsider ut til at tv-sesongen kan begynne. Her er hjemmekinotipsene du trenger.

Følg trd.by på Facebook

Siden Netflix er den strømmetjenesten flest bruker, holder jeg meg til utvalget som finnes der. Men de fleste av disse titlene finnes selvsagt også hos andre leverandører.

Komedie: «High Fidelity» (2000). Vittig om de virkelig viktige tingene her i livet: listeskrivingen, platesamlingen og kjærligheten.

Thriller: «Drive» (2011). Ryan Gosling møter Carey Mulligan. Og søt romantikk møter stump vold. I en film som gir deg lyst til å kjøre kul bil midt på natten iført kul jakke.

Drama: «Selma» (2014). Nøkternt og verdig om et av de viktigste slagene i den amerikanske borgerrettighetskampen: Da Martin Luther King Jr. i 1965 ledet en 80 kilometer lang marsj gjennom det rasesegregerte Alabama.

Science fiction: «Super 8» (2011). Det naturlige valget når du er ferdig med «Stranger Things», men ikke har fått nok av 80-tallsnostalgi, kløktige kids og mystiske monstre.

Grøsser: «The Babadook» (2014). Zombier, vampyrer og seriemordere kan være gufne, for all del. Men den slags kan aldri treffe like hardt som depresjon, psykose og ødelagte mor- barn-forhold.

Klassiker: «All the President’s Men» (1976). Robert Redford og Dustin Hoffman, Watergate og «Deep Throat», slengbukser og røyking innendørs: Amerikansk politikk var en minst like skitten og underholdende business for 40 år siden.

ADVARSEL: Svindlere sender falske Netflix-eposter

Barn og familie: «Livet er vidunderlig» (1946). OK, denne bør kanskje helst spares til nærmere jul. Men nostalgisk, sentimental og tvers gjennom, vel, vidunderlig som den er, kan du til gjengjeld finne den frem igjen hvert eneste år.

Dokumentar: «Cowspiracy» (2014). Hvis du tror at vårt – riktig nok vanvittige – forbruk av fossilt materiale er det som kommer til å ødelegge kloden, har du en overraskelse i vente.

Musikk: «20,000 Days on Earth» (2014). Nick Cave er aktuell med både ny film og nytt album om dagen. Dette essayet om kunsten og livet, gir deg den nødvendige bakgrunnen.

Tv-serie: «The Americans» (2013- ). Det sier sitt om hvor mange serier vi har å velge mellom, når en så god som denne ikke blir trukket frem oftere. Klarer kunststykket å få Den kalde krigen til å virke sexy.