TV-serien «Skam» har eksplodert i popularitet siden den første sesongen ble sendt i fjor høst.

Serien er NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang. Så langt har 275 000 seere sett den aller første episoden, og snittet for første sesong er over 200 000 seere per episode.

Nå er vi halvveis i sesong to, men du må vente helt til 18. april for å se neste episode med Skam-gjengen.

Følg trd.by på Facebook

- Fint med litt avstand

Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3, forklarer til VG hvorfor serien har tatt seg en pause:

- Eneste grunnen til at vi har lagt pausen til akkurat nå er fordi det er omtrent midt i sesongen. Og i ethvert forhold kan det være fint med litt avstand i ny og ne. Da blir det sterkere når man møtes igjen, sier Moslet til VG.

To av jentene som spiller i serien bor til daglig i Trondheim. Josefine Frida Pettersen spiller Noora, som er hovedkarakteren i seriens andre sesong, mens Ulrikke Falck spiller Vilde.

Noora er hovedpersonen i den andre sesongen av «Skam». Noora spilles av Josefine Frida Pettersen, som bor i Trondheim. Foto: NRK

Blir snikfotografert

Det er derimot ikke mulig å gjøre intervju med skuespillerne. De blir nemlig skjermet av NRK.

- Vi ønsker at de skal kunne leve sine unge liv videre. De opplever et veldig trøkk, og vi tenker det er sunt at de ikke har så høy medieprofil. Vi er ikke ute etter å skape kjendiser. Vi er ute etter å lage en bra serie, sa Moslet til Adresseavisen i mars.

Men selv om skuespillerne blir skjermet, så har de fått oppleve kjendis-statusen på litt for nært hold.

- Skuespillerne har opplevd å bli snikfotografert, og oppsøkt på private adresser. Selv om de setter pris på tilbakemeldingene, og fansen, kan omfavnelsen bli litt klam noen ganger, sier Moslet til VG.