Før Amalie Leirvik (16) fra Trondheim hadde rukket å synge en tone, hadde hun allerede sjarmert programlederen og dommerpanelet i senk.

- Amalie blir man glad i med en gang. Du smiler, er glad og positiv. Kul på håret er du, kul topp har du og freshe sko. Du er "the package", sa programleder Markus Bailey før Leirvik gikk inn til dommerne.

- Du ser så glad og koselig ut, sa Ina Wroldsen før Leirvik plukket opp gitaren og begynte på Etta James-låten "At last".

Lik trd.by på Facebook

- Satt ut av den sure gitaren

Og de var ikke mindre imponert etter opptreden. Selv om noen reagerte litt på én ting i seansen.

- Først ble jeg satt ut av den sure gitaren. Men da du begynte å synge, så glemte jeg det. For en utstråling og fremførelse. Og i den stemmen der, der bor det mye. Elsker det, sa Wroldsen.

- Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan du blir uten gitaren. Jeg tror du kommer litt bedre frem da. Du konsentrerer deg kanskje litt for mye om spillingen, men stemmen din var klokkeklar. Nydelig, sa dommer Sandeep Singh.

Men ikke alle dommerne lot seg distrahere av gitarklimpringen.

- Trondheims beste til nå

- Jeg la ikke merke til gitaren engang, jeg. Den var ikke-eksisterende i hele audition-opplevelsen. Jeg tror ikke vi har hatt en Idol-Amalie tidligere, men jeg er ganske sikker på at vi har fått en nå, sa dommer Gunnar Greve.

- Er det noe vits i å stemme?, sa Øyvind "Vinni" Sauvik. Det var det ikke, dommerpanelet var enig. Amalie skulle videre.

Etter at hun hadde forlatt scenen, sa dommer Gunnar Greve.

- Det var høydaren. Dette var Trondheims beste til nå, konstaterte den erfarne Idol-dommeren.

Pstereo gruser alle rekorder: kun 2000 festivalpass igjen

- Veldig overveldende

Leirivik var selvfølgelig veldig fornøyd med utfallet.

- Hele øyeblikket var veldig overveldende, sier Leirvik til trd.by, som har en plan for gullbilletten.

- Den skal jeg ramme inn og henge på rommet. Den skal få en hedersplass, flirer 16-åringen.

Og hun legger ikke skjul på at hun har ambisjoner i sangkonkurransen.

- Jeg har rett og slett lyst til å opptre mer og være på scenen. Det er der jeg føler meg hjemme. Jeg har veldig lyst til å gå videre, jeg legger ikke skjul på det, flirer hun.

Idol-dommerne: - Du må jo være Trondheims eldste 20-åring, August!