Dødsfallet har også blitt tema for flere podkaster, for mange vil grave i hva som egentlig skjedde før Kathleen Peterson ble funnet i bunnen av en bratt trapp i sitt hjem i Durham, North Carolina, 1. desember 2001.

Var det et trappefall som ble så fatalt? Eller hadde ektemannen hennes, Michael Peterson, noe med saken å gjøre? Han ble raskt mistenkt og stilt for retten. Dom ble avsagt, en anke kom på bordet – og ny rettssak fulgte. Fortsatt i dag er det usikkert hva som egentlig skjedde.

I den nye serien «The Staircase» spiller Colin Firth og Toni Collette paret Peterson.

– Det er en svært kompleks historie. Forhåpentligvis etterlater vi seerne med alle gråsonene, at man ikke vet nøyaktig hva som skjedde, sier regissør Antonio Campos i en videosamtale med TT.

Han forteller at interessen hans for saken ble vekket da han så Jean-Xavier de Lestrades dokumentar – en Netflix-serie med lang tilblivelsestid som til slutt ble til 13 episoder.

– Jeg ble svært fascinert av det faktum at en fransk regissør brukte år på å dokumentere hendelsene. Jeg studerte saken, det var så mange innganger, og jeg fant en kompleksitet her som det var verdt å undersøke. Michael Peterson er en sammensatt person, det ble en utfordring å forstå ham, sier Campos.

– Dessuten har Kathleen Peterson aldri fått komme til uttrykk. Det føltes som om vi hadde et tomrom som måtte fylles. Hvem var hun, hvordan var livet hennes fram til denne natten, sier han videre.

Regissøren har også villet skildre et familiedrama, understreker han – og skyter inn:

– Jeg fikk stor sympati med alle som var innblandet i denne galskapen av et drama. Det var ikke helt ferdig utforsket, og jeg følte at vi kunne gi lys til hver og en av dem – og utforske de ulike fortellingene og tolkningene. Vi prøver å forstå.