En rekke kjenninger fra norsk scene- og film er med på moroa, og gir stemmehjelp til den nye filmversjonen basert på Thorbjørn Egner-klassikeren «Folk og røvere i Kardemomme by», en film som tar sikte på jule-premiere på norske kinoer.

Sol Heilo har nyarrangert musikken, og hun har også stemmen til papegøyen. I andre stemmeroller finner vi Thorbjørn Harr som Kasper, Aksel Hennie som Jesper og Jeppe Beck Laursen som Jonatan.

Anders Baasmo gir stemme til Politimester Bastian, mens Ine Marie Wilmann gir vokal til fru Bastian.

Christian Skolmen tar ordet for trikkefører Syversen, Odd-Magnus Williamson for kjøpmann Berg, Nader Khademi for Silius, Ivar Nørve for Tobias – og Anette Amelia Larsen for bakeren.

Den unge stemmeskuespilleren Hedda Grjotheim er hyret inn som stemmen til Kamomilla, mens Mathias Luppichini blir å høre som barberer Sørensen, Herman Breum-Lie som Remo – og Ole Opsal Stavrum som Tommy.

Filmen er spilt inn i Kardemomme by Filmstudio i Dyreparken, og nå er det klart at teppet går opp for kinopremiere over hele landet 1. juledag.

Bak animasjons-regiroret står rutinerte Rasmus A. Sivertsen – som har stått bak filmer som «Kurt blir Grusom», de tre Flåklypa-filmene, «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant».

Manuset til nye «Folk og røvere i Kardemomme by» er ved Karsten Fullu og Ingrid Haukelidsæter.