Pokémon som Game Boy-spill ble lansert i 1996, og har siden utviklet seg til blant annet populær anime og samlekort. Nå kan du endelig fange pokémon på smarttelefonen din med «Pokémon Go«, selv om vi i Europa fremdeles venter på tilgang til appen..

Følg trd.by på Facebook

I videoen under kan du se hvordan spillet fungerer:

Pokémon i den virkelige verden

Niantic Labs sin nye app «Pokémon Go» ble forrige uke lansert for Android og iOS. Foreløpig er det bare i USA, Australia og New Zealand appen er tilgjengelig.

Appen fungerer slik at man bruker kameraet på mobilen til å se etter pokémon i «den virkelige verden», og plasseringsbaserte algoritmer brukes for å plassere dem på forskjellige steder på kartet. Målet er selvsagt å fange, trene og utvikle de.

Du kan finne og fange Pokémon på de merkeligste steder. Foto: Skjermdump fra appen.

GUIDE: Her kan du spille shuffleboard i Trondheim

Dagbladet melder at appen er blitt mer populær enn sjekkeappen Tinder.

Når den ble lansert og kjent for allmennheten, var det så stor pågang at skaperne fikk problemer med serveren. Derfor tror mange det kan bli en stund til appen når Europa.

Bare noen få dager igjen?

Det siste døgnet har likevel flere medier, med utgangspunkt i en artikkel fra The Wall Street Journal, rapportert at Pokémon Go skal lanseres i Europa og Asia «om noen få dager».

Ingen offisiell kommentar er gitt enda, men det er lov å håpe. Vi krysser fingrene, så kanskje helgen blir brukt til å lete etter bulbasaur eller pidgeotto i Markens.

Det fins likevel en bakdør for å få spillet allerede, og det er å lage en amerikansk eller australsk App Store-bruker.

Nest mest suksessfull i verden

Pokémon-serien er blitt den nest mest suksessfulle videospillfranchisen i verden, bare slått av Super Mario Bros-serien.

Appen har siden lanseringen forrige onsdag vært limt til topplistene på App Store og Google Play, forteller e24.no.

Den svenske Youtube-stjernen PewDiePie, eller Felix Arvid Ulf Kjellberg som er hans egentlig navn, er en av flere som mildt sagt har blitt opphengt i spillet: