1. Isak og Eskild = <3 ?

Endelig får vi vite om det har vært en romanse mellom Eskild og Isak. OG HVEM BODDE I KJELLEREN TIL NOORA? Vi trenger seriøst svar.

Her er den første «Skam»-smakebiten

2. Daglige oppdateringer

Det var nok flere av oss som sleit ut F5, eller refreshknappen i løpet av vårens eksamensperiode. Ingenting virket viktigere akkurat der og da enn å få vite om «Wilhelm» hadde svart Noora. Det geniale med publiseringsstrategien til NRK P3, med publisering i «sanntid», er at serien kommer så tett på. Det var akkurat som om man kunne føle smerten til Noora, der hun satt og ventet på å få høre fra ham.

«Skam» fikk flere unge til å søke hjelp

3. Nooras stil

Stilen hennes fortjener definitivt et eget punkt på denne lista. Noora ble raskt en trendsetter. Plutselig skulle alle ha Noora-sveisen, røde lepper, og gikk til anskaffelse av blå laidback jeans fra Monki. Selv om fokus sannsynligvis blir lagt mer over på gutta i kommende sesong, så håper vi på mer stil-inspirasjon på skjermen.

40-åringer vil ha sveisen til «Skam»-Noora

4. Flere teorier i Skam-gruppa

Er du med i den private Skam-gruppa? Ikke? Da går du glipp av en hel del moro. Skam-fansen kommer nemlig med de villeste teoriene og hypotesene om hva som skjer videre i den populære serien. Litt LOL, men definitivt underholdende.

5. Nye temaer på dagsordenen

Skam har for alvor tatt opp viktige samfunnsaktuelle temaer, og nådd frem til ungdommen – Blant annet med fokus på seksuelle overgrep og voldtekt, samt kroppspress. Vi håper at serien fortsetter slik, og har en mistanke om at homofili for alvor blir satt på dagsorden til høsten.

«Skam»-Ulrikke har tidligere slitt med spiseforstyrrelser

6. Noorhelm

Ingen over – ingen ved siden av. Til tross for at William nå skal i fengsel, så satser vi på å få et glimt av det populære paret sammen.

Dette er «Skam»-Nooras NTNU-kjæreste

7. Fete sanger på soundtracket

SKAM er fett, og låtene likeså. Det finnes faktisk en egen spilleliste på Spotify, hvor du kan lytte til sangene fra alle de tidligere episodene. Vi gleder oss til mer musikk i neste sesong!

8. Hva skjer videre i beefen med hijabpolitiet?

Får vi vite mer om konflikten mellom Sana og «hijab-gjengen»? Selv om Sana ikke blir hovedperson i sesong 3, krysser vi fingrene for at P3 vil fortsette å belyse interkulturell tematikk på en god måte.

9. Mer hooking!

Hvem hooker med hvem i kommende episode? Blir det mer kjærlighet mellom Eva og gutte-Chris? Kommer vi til å se jente-Chris bli spist opp av Casper igjen? Vi gleder oss!

10. Endelig får vi en felles serie å snakke om igjen

Sist, men ikke minst. Dagens seriekonsum baserer seg i stor grad på binge-watching. Ofte er det slik at vi ikke ser de samme seriene lenger, eller befinner oss på samme episode. Når Skam ruller på skjermen er vi alle opptatt av det samme igjen, og har felles referansepunkter.

For vi kjenner oss så altfor godt igjen i hooking, rulling og andre tenåringsissues – som vi enten går gjennom nå, eller har vært gjennom en gang i tiden. Endelig slipper vi smalltalk om været – for nå kan vi endelig starte en samtale med «Ser du Skam, eller?»

«Skam» får ros i Danmark

Så mange 40-åringer ser på «Skam»