Ulrikke Falch, som kanskje er bedre kjent som «Skam»-Vilde, og venninnen Elise Askim kom nettopp ut med en egen podkast som heter «Friår». Begge bor for tiden i Trondheim.

- Det er mange grunner til at vi har startet dette, men det er mye for at vi har friår og tid til å gjøre dette, sier Askim, i podcasten.

Verken Falch eller Askim ønsker å snakke om podcasten til media, men vi lyttet til den første episoden og har fått et innblikk i hva den handler om.

Følg trd.by på Facebook

Mensen, hooking og mat

I podkasten introduserer de seg selv, hva de bruker friåret sitt på, mensen, kjærlighetssorg, hooking og mat. Ulrikke hyller venninnen for å være så åpen i prat om kropp, seksualitet og menskopp.

- Det er ikke noen grunn til å skamme seg og være flau over sånne ting, sier Elise, og fortsetter:

- Halvparten av verden har jo en vagina, og folk synes det er et kleint ord å bruke.

Ulrikke Falch er aktuell i rollen som Vilde i den populære NRK-serien «Skam», som hadde premiere i fjor høst. Serien er NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang.

Elise Askim bruker friåret sitt til å jobbe i mange forskjellige jobber, og forteller i podkasten at hun har vært på intervju med Amnesty.

Tips til kjærlighetssorg

Hvordan takler du kjærlighetssorg, var et av spørsmålene jentene fikk fra følgere på Instagram. I podcasten prater de om tips og råd til å komme over noen.

- Da jeg hadde kjærlighetssorg tror jeg at jeg bare sank ned i et sort hull. Da hadde vi vært sammen i nesten to år. Det var han som slo opp da han dro på folkehøyskole, forteller Falch.

De oppsummerer med at du alltid må gjøre det som er riktig for deg, og oppholde deg selv og tankene dine. Du må også tørre å gå inn i deg selv og stille litt spørsmål om hva som gikk galt.

- Hva kan du kan gjøre for at det skal bli bedre, kan du spørre deg selv om. Ikke tenk at det er din feil, sier Elise.

«Skam»-Noora kan bli årets publikumsfavoritt

Ny podkast neste uke

Videre prater jentene om taco, sushi og mat generelt, og Falch forteller at hun var ute med VGTVs Vegard Harm sist helg, og at de lot som de var kjærester.

Videre teaser de om neste episode, som skal omhandle dickpicks om en såkalt «Bastard Boy», sex, voldtekt og triste ting. Etter planen skal det komme ny podkast hver uke.

Fikk du med deg den lange Skam-pausen? Dette var grunnen