Freda er det premiere i Norge på den antatte suksess-filmen. Det var en svært krevende og actionpreget utfordring, kan Emilia røpe. På spørsmål om hvordan hun angrep rollen, sier hun:

– Jeg ville være like god, ja kanskje bedre enn gutta, da jeg ankom prosjektet. Forhåpentligvis kom jeg i mål.

Den britiske skuespilleren er full av lovord når det kommer til Arnold Schwarzeneggers comeback i den foreløpig siste varianten av den så smått legandariske «Terminator»-serien.

Lik trd.by på Facebook

– Det er utrolig at Arnold er med igjen. Hans bidrag gir mange lag til filmen ettersom han i dette manuset allerede har en relasjon til Sarah.

Arnold selv ble møtt av hundrevis av fans som ropte og skrek navnet hans da han ankom den røde løperen i Berlin, melder Jamestownsun.com.

Seiglivet

Søndag 21. juni var det nemlig Europapremiere på «Terminator Genisys»: Siste robot-film ut i det svært så seiglivede og populære filmuniverset.

Som i 1984-originalen sender John Connor (spilt av Jason Clarke) Kyle Reese (Jai Courtney) tilbake i tid for å stoppe en robot fra å drepe hans mor, Sarah Connor (spilt av «Game of Thrones»-skuespilleren Emilia Clarke»).

Men i den nye filmen er mye endret når Kyle ankommer fortiden, og de konvensjonelle rollene vi kjenner er blitt snudd om på, fremgår det av Filmweb.

– I god form

Men en ting er sikkert og kan sies uten spoileralert: Schwarzenegger er tilbake for å spille robot igjen. Han sier også sin ikoniske replikk «I'll be back» igjen i denne 2015-tappingen.

På spørsmål om hvordan det føles å gjenta rollen nå i en alder av 67 år, sier skuespilleren:

– Jeg har en flott tid nå med denne filmen. Jeg er i god form. For meg er det ikke noe problem å gjøre noen stuntscener eller å være med i en actionfilm. Ingenting er forandret.

Skuespilleren sier videre at han trener hver dag, og utdyper:

– Jeg trener to timer daglig, slik er jeg alltid i god form. Jeg liker tennis, jeg går på ski, jeg løper og sykler – ja, det meste.

– Eldre, men ikke foreldet, slår han fast.

– Ikke skremt

Sentrale er altså også Jason Clarke og Jai Cortney som bedyrer at de ikke var for skremte med tanke på å mønstre på en så populær filmserie.

– Jeg studerte Eddie Furlongs bidrag, han er fantastisk som den unge John Connor – den rebelske tenåringen. Så tok jeg med meg dette da jeg selv skulle vise en versjon av John som ikke er vist før, sier Clarke ifølge Reuters.

Les flere underholdningssaker her

– Selvfølgelig er du klar over forventningene, men du kan ikke tenke for mye på det når du lager filmen. Det gir ikke mening. Du må bare jobbe hardt og prøve å levere kvalitet, legger Courtney – som spiller Kyle Reese – til.

Navigerer

Regissør James Cameron, som sto bak de første to «Terminator»-filmene, har gitt ferske Genisys sin velsignelse, skriver The Guardian.

Tidligere har Cameron vært åpen om at tredje- og fjerde «Terminator»-utspill ikke var helt etter hans hjerte (filmene han ikke regisserte).

Nå anser han «Genisys», i regi av Alan Taylor, som den riktige oppfølgeren til hans stilskapende «Terminator 2».

Og Schwarzenegger gjør sitt for å skape blest om robot-gjenkomsten. Ikke bare overrasket han hos Madame Tussauds i London, der han lot som om han var en Terminator-robot i voks-versjon, for plutselig å bli levende. Dette skremte ikke bare turistene, men det genererte overskrifter og rubrikker verden over.

Siste nytt er at skuespilleren også bruker sin berømte «Terminator»-stemme i navigeringsappen Waze, melder The Sun. Her kan brukere laste ned replikker som «Hasta la vista, baby!», «Mission accomplished» og «It has to end here. ... I'll be back!»

«Terminator Genisys» får norsk premiere fredag 26. juni.

Arnold Schwarzenegger tok med seg kjæresten Heather Milligan til Terminator-premiere i Berlin. Foto: FOTO: Reuters