Blant annet setter seks norske kjendiser sjøbein og drar over Atlanteren – i en ikke altfor stor båt.

– De har riktignok hatt med seg en erfaren sjøulk, men hans oppdrag har vært å få gjengen selvgående så fort som mulig. De kom seg heldigvis helskinnet over, så får TV-bildene vise hva som faktisk skjedde, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery. De ferske atlanterhavsseilerne er Amanda Delara, Lars Lillo-Stenberg, Jon Øigarden, Lise Finckenhagen, Emilie Skolmen og Trond Fausa Aurvåg.

Også deltakerne i «Ex on the Beach Norge» sendes ut på en eksotisk reise, denne gangen går nemlig turen til Hellas.

Nissereality

Ingen TVNorge-høst er helt komplett før en nisse-parodi på reality-sjangeren har meldt seg, i år i form av Espen Eckbos nye julekalender «Nissene i bingen».

– Det pleier å gå 10 år mellom hver gang Espen slipper en ny nisse-serie, og på den tiden rekker det å skje fryktelig mye på reality-fronten. I første runde var «Big Brother» hovedinspirasjon. Denne gangen måtte det jo bli «Ex on the Beach» og strand-reality-sjangeren, sier Vatn.

I desember telles det ned til jul med en ny og dampende het reality-julekalender. Foto: Discovery

Han legger til at humor er et av de sterkeste kortene på TVNorge og Discovery+ utover høsten. Det kommer nye sesonger med «Sigurd fåkke pult» og «Hvite gutter», og også gjensyn med serier som «Neste sommer» og «Aldri voksen». Nye sesonger av «Brille» og «Alle mot alle» er også på vei, bekrefter Vatn.

Spøkelser og ryddereality

Morsomt kan det også bli i det flunkende nye oppussingskonseptet «Folle og Almaas bygger hus».

Andre nyheter denne høsten inkluderer «Spøkelsesjegerne», hvor Lilli Bendriss går sammen med youtuberne Robin «RobTheSir» Hofset og Victoria Skau.

Sannkrim-serien «Eva – bak sperringene» er en annen nyhet, og her er det Eva B. Ragde, Norges kanskje mest kjente kriminaltekniker, som forteller om sin jobbhverdag.

Gjengen i Over Atlanteren, som krysset Atlanteren uten å kunne seile. Foto: Discovery

Ryddereality er blitt en ny sjanger, og om bord på høstprogrammet er «Synnøve rydder opp – kjendis».

Også kjendisversjonenes flaggskip er på plass på høstmenyen, når Tom Stiansen tar med seg blant andre Thomas Numme, Tshawe Baqwa og Cecilia Brækhus på et nytt «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»-eventyr.