Riktignok spilte regissør Baltasar Kormákur inn «Katla» i fjor, da det var korona som la de største hindringene i veien for filmproduksjonen. Da sammenlignet han det med innspillingen av fjellklatrerfilmen «Everest».

– Det er på en måte ganske likt. Da jeg laget «Everest» husker jeg at jeg sa «La oss bøye hodene våre for fjellet og akseptere hva det gir oss. Du kan ikke kjempe mot naturen, du må respektere den og jobbe med den, uten frykt», sa Kormakur til Deadline.

Og mens det foregår et ekte vulkanutbrudd på Island, der det strømmer glødende lava fra Fagradalsfjall , har «Katla»-regissøren begitt seg ut på et nytt prosjekt:

Nå skal han lage film av landsmannen Olaf Olafssons bestselgerroman «Snerting" under den engelske arbeidstittelen «Touching», meldte nylig Variety. Bokens romantiske handling utspiller seg i Reykjavik og Tokyo under koronapandemiens første år – så vel som i London på 1960-tallet.

Det er ikke kjent når «Katla» har premiere på Netflix, men onsdag kom de første bildene fra serien – som skildrer hvordan freden i den lille byen Vik forstyrres, ett år etter det første utbruddet fra den fortsatt aktive vulkanen Katla. Nå dukker det opp mystiske elementer fra den smeltede isen – med konsekvenser ingen kunne forutsett.