Undersøkelsen, foretatt av nettstedet Musixmatch, finkjemmet tekstene hos 100 populære artister, skriver avisa Telegraph.

Lik trd.by på Facebook!

Rappere høyt oppe

Mens Eminem endte på nesten 9000 forskjellige anvendte ord, endte nobelpriskandidaten Dylan på skarve 5000 i studiokontekst. Det er kanskje ikke rart at Eminem kommer høyt opp på lista når han bruker ord som "Mekhi Phifer" i låta "Lose Yourself" og "Munchausen's Syndrome" i låta Cleanin' Out My Closet.

Rapperne kom i det hele tatt godt fra det. Mens Jay-Z angivelig innehar et vokabular på snaut 7000, rakk Tupac Shakur å anvende 6500 ord i løpet av sin korte platekarriere.

Disse havnet nederst

Som en interessant fakta skal det også sies at de med minst ordforråd i låtene sine er Mariah Carey, The Who og The Beatles. Vi mistenker at Careys stønnelyder i låtene ikke er regnet som ord, altså.

Forfatteren bak studiet presiserer likevel at ordforrådet til artistene ikke nødvendigvis er noe indikator for at musikken til de som havner høyt på lista er noe bedre enn de som havner lavt.

- Det er uansett interessant å se hvordan ulike sjangre som pop, rock og RnB-artister er på skalaen, står det i rapporten.

Michael Jackson, Katy Perry og Neil Diamond ligger også under gjennomsnittet, og en annen morsom ting er at Paul McCartney har et betydelig større ordforråd som soloartist, enn med The Beatles.