Årets E3 har så langt vært proppfull av spennende nyheter. Noen overraskende, andre etterlengtede, men aldri før har fokuset vært så til de grader fokusert på nye spill som i år. Ikke en eneste gang ble begrep som «Kinect», «TV» eller «integrert underholdningssenter» nevnt. De kom på rad og rekke. Spilltitler som fansen har ventet i årevis på å se et glimt av eller å få bekreftet at eksisterer. Og ingen spill høstet mer begeistring eller mer applaus enn annonseringen av eventyrspillet «The Last Guardian» som de fleste av oss trodde var gravlagt for mange år siden. Stor applaus høstet også nyheten om at en ny versjon av klassikeren «Final Fantasy VII» endelig ser dagens lys.

Les også: Den ultimate flaskeåpneren for en handyman

Her er de største og viktigste nyhetene fra spillmessen E3 så langt i rad og rekke.

THE LAST GUARDIAN

Tør vi påstå at dette spillet er det mest etterlengtede og etterspurt i hele spillmediets historie? Om ikke så er det sannelig ikke langt ifra. Fumito Uedo er en mystisk figur i spillindustrien. Bak seg har han to unike produksjoner, nemlig «Ico» og «Shadow of the Colossus». Begge spill som i dag regnes som to av de største klassikerne i Playstation-biblioteket. «The Last Guardian» har vært under utvikling siden 2007 - enormt lang tid i denne bransjen. Spillet er ventet å slippes på markedet i løpet av 2016.

FINAL FANTASY VII - REMAKE

Mens vi snakker om klassikere så må vi også nevne denne bomben høyt på vår liste. I likhet med «Ico» og «Shadow of the Colossus» så har «Final Fantasy VII» en helt spesiell plass i spillhistorien. Det var her spill mediet ( sammen med «Super Mario 64») for første gang ble i 3D. Historien som fortelles i «Final Fantasy VII» er også en av de mest hjerteskjærende og minneverdige som noen gang har blitt fortalt i spill mediets historie. En ny versjon av dette spillet har i en årrekke vært en av de mest etterspurte ønskene i bransjen. Og nå har det blitt en realitet. Lansering i 2016.

UNCHARTED 4: A THIEF'S END

Enda et spill som ikke slippes til neste år, men noe annet ville ha forbauset oss. «Uncharted» er spillverdenens svar på «Fast & Furious» -serien. Actionfylte blockbuster-spill som bare er ment for å underholde. I løpet av året (ubekreftet på nåværende tidspunkt) så er det også ventet at Sony vil slippe de tre første spillene i serien i oppussede versjoner for PS4 i løpet av høsten.

STREET FIGHTER V

Eksklusivt for PS4 og PC. «Street Fighter IV» ble en enorm suksess for Capcom. Nå kommer oppfølgeren. «Street Fighter V» beholder den tegneserieaktige stilen til forgjengeren, men introduserer en rekke nye karakterer og scenario.

Les også: Slik blir du ripped som en MMA-kjempe

CALL OF DUTY: BLACK OPS III

At denne dukker opp i november visste vi fra før av, men at «Call of Duty» fra nå av blir Playstation-eksklusiv når det kommer til DLC var nytt for oss. I en årrekke nå så har alt bonusmateriale og tilleggspakker kommet først til Xbox. Fra i år av blir nå dette reversert og Playstation stikker av med rettighetene.

DESTINY: THE TAKEN KING

Også en lite hemmelig hemmelighet. «The Taken King» gir «Destiny» 12 nye oppdrag, fire nye strikes og seks nye multiplayer-kart i tillegg til et nytt raid ( ennå ikke bekreftet) og nye sub-klasser. Lanseres 15 september med PS4-eksklusivt innhold.

DARK SOULS 3

Kommer til Xbox One, PS4 og PC tidlig i 2016. Dette blir siste kapittel i Souls-serien og i likhet med «Demon's Souls», «Dark Souls» og «Bloodborn» er det Hidetaka Miyazaki som er oppført som regissør.

GEARS OF WAR REMASTER / GEARS OF WAR 4

Eksklusivt for Xbox One. «Gears of War 4» dukker riktignok ikke opp før julen 2016, men remaster-utgaven av den første «Gears of War» kommer allerede til høsten.

MASS EFFECT: ANDROMEDA

Det samme gjelder for neste spill i «Mass Effect» -serien som foregår mange år etter hendelsene i «Mass Effect 3». En ny hovedperson og en ny setting. Denne blir ikke plattformeksklusiv, men vil komme til både Xbox One, PS4 og PC.

STAR WARS BATTLEFRONT

17. november kommer dette multiplayer-spillet fra svenske Dice ( «Battlefield» -serien) til både PC, Xbox One og PS4.

FALLOUT 4

10. november er datoen du må merke av i kalenderen. En av årets største E3-nyheter er dette post-apokalyptiske rollespillet fra Bethesda Softworks ( «The Elder Scrolls: Skyrim»). Fallout gir det det enorme området rundt Boston å boltre deg i. Kommer til Xbox One, PS4 og PC. Og for første gang i historien vil det nå bli mulighet til å bruke mods også til PS4 og Xbox One.

HALO 5: GUARDIANS

Kommer eksklusivt for Xbox One den 27. oktober i år. 4 player coop, 24 player multiplayer. «Halo» -serien er en av verdens største spillsuksesser og ytterligere forklaring er kanskje unødvendig her.

Følg trd.by på Facebook!