Deadline skriver at «Yellowstone»-skaper Taylor Sheridan og Paramount kan komme til å avrunde serien kjappere enn forventet, og i stedet flytte vekten over på nok en spin-off med Matthew McConaughey som stjerne.

Årsaken er at Kevin Costner – som spiller patriarken John Dutton – vil ha mye mer fri enn filmselskapet ønsker å gi ham, lyder det fra Deadlines kilder.

Costner vil nemlig aller helst jobbe med sin egen, omfattende serie med «episke westernfilmer» som han er i gang med å virkeliggjøre. Der har «Yellowstone»-stjernen selv regi, produserer, har skrevet manus sammen med Jon Baird – og spiller en av hovedrollene.

«Horizon» er tittelen på filmprosjektet, som allerede i fjor høst startet innspillingen i ørkenen i Utah. Første del er i boks, og nå skal andre del filmes nå på vårparten. Westernfilmen følger både nybyggere i det ville vesten og den amerikanske urbefolkningen, og foregår i tiden rundt borgerkrigen.

Og Costner – som i sin tid spilte i «Danser med ulver» – later til å ha hatt ideen svært lenge. Da han røpet overfor People at sønnen Hayes blir å se som en yngre utgave av sin egen rollekarakter, sa nemlig Costner:

– Han er 13 år gammel og manuset har vært her lenger enn det.

Costner beskriver «Horizon» som utrolig meningsfylt for ham.

– Det har virkelig vært det vanskeligste jeg noensinne har gjort, men det er nøyaktig det jeg ønsker å gjøre. Det tok alt jeg hadde å gjøre ferdig den første, men jeg tviholder meg fast og gir ikke slipp, sa Costner til People, og sier han tiltrekkes av ville vestenhistorier på grunn av hva som sto på spill.

– Hvordan overlevde menneskene? Det er en råhet og uforutsigbarhet som hjemsøker meg.

Far og sønn Costner får selskap på rollelisten av blant andre Sienna Miller, Sam Worthington, Jamie Campbell Bower, Alejandro Edda og Luke Wilson. Kevin Costner har også hentet inn flere kjenninger fra «Yellowstone», blant dem Danny Huston og Will Patton.