Corrin får bare boltre seg i én sesong, som nå sendes, før Elizabeth Debicki tar over i de to siste sesongene, skriver AP. Innspillingen begynner i juni 2021 og får Netflix-premiere i 2022.

– En rolle i «The Crown» er som stafettpinnen i et løp som er ment å gis videre, sier Helena Bonham Carter, som får to sesonger som den ildfulle prinsesse Margaret. Selv tok hun over etter Vanessa Kirby i sesong en og to, mens Lesley Manville er klar til å fullføre løpet.

– Jeg er trist over at det er over, men det er på tide at hun spilles av noen andre en eller annen gang. Hun er en gavepakke av en rolle, sier Bonham Carter til AP.

– Lykke til, parykken klør, sier Olivia Colman (midten) til skuespilleren som tar over dronning Elizabeth-rollen etter henne, Imelda Staunton (t.h.). Claire Foy spilte den unge dronningen. Foto: AP

Men det var faktisk ikke forutbestemt at skuespillerne skulle skiftet ut på denne måten da innspillingen gikk i gang, røper castingsjef Robert Sterne:

– Det var et åpent spørsmål om vi skulle gjøre skuespillerne eldre i løpet av deres liv eller om vi skulle være frempå og gjøre nye castinger hver gang, har Sterne uttalt:

– Du tilbringer mye tid med å se på bilder av menneskene på ulike stadier i livet for å finne de rette skuespillerne for å portrettere dem akkurat da, sier castingsjefen, som også bruker stafettpinnesammenligningen.

– Hvem tror du kan ta pinnen og løpe videre med den?

Olivia Colman, som trår til i inneværende sesong som dronning Elizabeth selv, vil bli byttet ut med Imelda Staunton for de avsluttende to sesongene. Hun ymter om at nykommeren kan komme til å overskygge henne.

– Det er nesten litt «skulle ønske hun ikke var riktig så god», sier Colman til AP, som på spørsmål om hun har noen gode råd til sin etterfølger tørt svarer:

– Lykke til. Parykken klør.