Kun 0,22 promille av alle norske fotballspillere blir profesjonelle. Hva kreves av en 16-åring som vil nå toppen?

«Beist» er en ny NRK-serie satt i kulissene rundt Rosenborg G16, et ungdomsfotballag på elitenivå.

Serien følger to 16 år gamle fotballtalenter og bestekamerater, Elias (Max Campbell) og David (Martin Tønder), i seks intense dager opp mot en NM-finale. De er lagets enere og begge forfølger drømmen om en profesjonell fotballkarriere., skriver NRK i en pressemelding.

Opptakten mot NM-finalen skal imidlertid koste for både Elias og David.

Bekrefter forhold

I tillegg bekrefter Max Campbell (18) at han er kjæreste med Leah Isadora Behn (18).

Leah Isadora Behn har flere ganger delt bilder av Campbell i sosiale medier, men forholdet er ikke bekreftet før nå.

– Det stemmer at vi er kjærester. Vi har vært sammen siden oktober i fjor og vi har det veldig fint, sier Campbell i en uttalelse til VG.

Leah Isadora Behn (18) Foto: Lise Åserud / NTB

– Ellers så har ingen av oss veldig behov for å snakke om dette offentlig enda, så jeg ønsker ikke å kommentere noe mer utover det.

Må prestere som et beist i finalen

Det var en lang og spennende periode før Max Campbell (18) landet hovedrollen som Elias. Selv har han spilt for Skeid i 8 år, men det skumleste med innspillingen var å levere som et stort fotballtalent på profesjonelt nivå.

Elias (Max Campbell)) og David (Martin Tønder) er lagets beste spillere, men trener Samir (Deniz Kaya) har bestemt at det kun er plass til én av dem på topp i NM-finalen mot Stabæk. Foto: Anton Østerlund/NRK

– Jeg hadde treninger med innspillingsleder, kameratester på banen, og jeg begynte igjen med organisert fotball på Skeid sitt U19-lag. Regissør ba meg etterligne Zinédine Zidane, med måten han gikk på og bevegde seg på banen, brukte blikket og slo føttene i bakken. Jeg tror at summen av dette gjør at resultatet er noe man kan tro på.

Må prestere i finalen for Rosenborg

I serien strever karakteren Elias på hjemmebane med en aleneforsørgende far som nettopp har mistet jobben og derfor skal ta med seg Elias på flyttefot. Elias sin fremtid i Trondheim, og eneste mulighet til å kunne fortsette å spille fotball på dette nivået, avhenger av å få proffkontrakt.

I «Beist» får du innblikk i garderobekultur og gruppedynamikk hos Rosenborg G16. Foto: Anton Østerlund/NRK

Ifølge Rosenborg avhenger alt av prestasjonene hans i finalen. Elias må vise at han ikke bare er den som trener mest. Han må også prestere som et beist i finalen før en eventuell signering er innenfor rekkevidde.