Serien er inspirert av originalfilmen fra 1987, som på norsk het «Farlig begjær» og hadde Michael Douglas og Glenn Close i hovedrollene.

Men produsent Alexandra Cunningham røpet mandag at den kvinnelige, kaninkokende hovedrollen blir litt annerledes.

– Manusforfatter for filmen, James Dearden, sa at for ham er karakteren Alex Forrest ikke en studie i galskap – men heller en trist, tragisk, ensom kvinne som står under sterkt press i en virkelig tøff jobb, fortalte hun ifølge Deadline.

Hovedrollene spilles i serien av Joshua Jackson som den utro Dan Gallagher, Lizzy Caplan som Alex og Amanda Peet som fru Gallagher. Den blir å se på strømmetjenesten Paramount+.

Nyinnspillingen deler ifølge Cunningham «mye med den ikoniske originalfilmen», men handler også om midtlivskrise, det å føle at man har rett til noe, så vel som isolasjon, personlighetsforstyrrelser, fedre og døtre og drap.

– Det handler om hvordan noen ikke er i stand til å takle å vinne, det handler om selvbilde og hva vi gjør for å beskytte det, og også hva som skjer når noen ikke har et selvbilde, sier produsenten, som tror vår oppfatning av rollekarakterene vil endre seg flere ganger.